Δημοπρατείται μία σπανιότατη restomod Mercedes-Benz 300 SL του 1954

Σχετικά άρθρα

1954 Mercedes-Benz 300 SL by AMG 1

Μία εξαιρετικά σπάνια και εξαιρετικά ιδιαίτερη Mercedes-Benz 300 SL θα δημοπρατηθεί από την RM Auctions στο Μονακό, στις αρχές του Μαΐου.

Η αυθεντική 300 SL είναι ούτως ή άλλως ένα φανταστικό, ποθητό και σπάνιο αυτοκίνητο, όμως η συγκεκριμένη gullwing είναι όλα αυτά, σε υπερθετικό βαθμό. Ο λόγος; Πρόκειται για επίσημο restomod από την AMG. Γι’ αυτούς που δεν ξέρουν, restomod είναι η διαδικασία αναπαλαίωσης και εκσυγχρονισμού ενός κλασικού αυτοκινήτου. Παίρνεις δηλαδή το “κουφάρι” ενός οποιοδήποτε vintage μοντέλου και τοποθετείς σε αυτό σύγχρονα μηχανικά μέρη της αρεσκείας σου. Σε άλλους αρέσει γιατί τι είναι καλύτερο από ένα κλασικό αυτοκίνητο; Ένα σύγχρονο κλασικό αυτοκίνητο. Σε άλλους πάλι όχι γιατί πιστεύουν πως χάνεται κάποια από τη μαγεία του αυθεντικού μοντέλου. Ο Σουλτάνος του Brunei προφανώς ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού η πρώτη restomod 300 SL by AMG ήταν δική του παραγγελία. Στη συνέχεια, η AMG είχε 9 ακόμα παραγγελίες από το 1996 έως και το 2009.

1954 Mercedes-Benz 300 SL by AMG 14

Αυτή λοιπόν η Mercedes-Benz 300 SL του 1954, με αριθμό chassis 198040, έχει διατηρήσει το πανέμορφο εξωτερικό της αλλά κρύβει κάτω από αυτό, σημαντικά νεότερα μέρη. Ο αυθεντικός straight-six έδωσε τη θέση του σε έναν 6-λιτρο V8 που αποδίδει 380 ίππους και 578 Nm ροπής. Η αυθεντική πίσω ανάρτηση, αντικαταστάθηκε με μία διάταξη 5 συνδέσμων με αμορτισέρ της Bilstein ενώ οι ζάντες ελαφρού κράματος είναι της AMG, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα 4-τάχυτο αυτόματο και το σύστημα πέδησης αποτελείται από δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς.

1954 Mercedes-Benz 300 SL by AMG 11

Το εσωτερικό έχει εκμοντερνιστεί με κόκκινο Nappa δέρμα που συνδυάζεται με Alcantara ενώ η AMG τοποθέτησε carbon προστατευτικά και CD-changer. Αλλαγμένο είναι και το τιμόνι το οποίο τολμώ να πω πως δεν ταιριάζει καθόλου με το υπόλοιπο αυτοκίνητο ενώ τέλος, ο πίνακας οργάνων είναι ο αυθεντικός αλλά με κάποιες ηλεκτρονικές ενδείξεις.

Σου αρέσει ή όχι; Επίσης, είσαι οπαδός των restomod ή ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία;

[Πηγή: RM Auctions]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...