Ο Raikkonen δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σύστημα brake-by-wire

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRALIA F1/2014

Ο Πρωταθλητής του 2007 αντιμετωπίζει προβλήματα με το στήσιμο του νέου του μονοθεσίου, της Ferrari F14 T. Στον αγώνα της Μελβούρνης τα μπλοκαρίσματα ήταν πολλά, κάτι που έχει μεγάλες επιπτώσεις στην απόδοση των ελαστικών, με τη συνολική εικόνα του Raikkonen να μην είναι η καλύτερη.

Δεν ήταν μόνο το λάθος του στις κατατακτήριες του Σαββάτου, σε αργό μάλιστα γύρο, αλλά και η έβδομη θέση την Κυριακή, 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fernando Alonso. Ο Φινλανδός παραδέχθηκε σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, πως όντως αντιμετωπίζει προβλήματα προσαρμογής και set-up, έρχεται όμως τώρα να ακυρώσει τις φήμες που ανέφεραν θέματα και με το σύστημα brake-by-wire.

Δεν γνωρίζω από πού προήλθε κάτι τέτοιο, δεν είναι αυτό το θέμα και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το σύστημα. Κάποιος με ρώτησε γι ‘αυτό μετά τον αγώνα (της Μελβούρνης) και του είπα: “δεν είναι αυτό (το πρόβλημα)”, επομένως δεν είναι αλήθεια. Είναι κυρίως θέμα με το set-up και να ρυθμίσω το αυτοκίνητο όπως μου αρέσει.

Ο Raikkonen έχει ήδη αναφέρει πως η κατασκευή και τοποθέτηση των νέων εξαρτημάτων θα πάρει χρόνο, οπότε η βελτίωση δεν θα είναι μεγάλη πριν συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ. Όπως είναι λογικό, στο πρώτο κομμάτι της σεζόν οι αναβαθμίσεις είναι λιγότερες σε σχέση με έπειτα, όταν ξεκινά η “Ευρωπαϊκή σεζόν” και οι μέρες μακρυά από τα εργοστάσια λιγοστεύουν. Οπότε, είναι πιθανό ο Kimi να μην μπορεί να πάρει το 100% από το μονοθέσιό του πριν τη Βαρκελώνη.

Κατασκευάζουμε κάποια νέα πράγματα για μένα και ελπίζω, όταν θα τα έχουμε αυτά (στο μονοθέσιο), να είναι ευκολότερο και να έχω καλύτερη αίσθηση από το μπροστά μέρος. Προφανώς, δεν είναι το ιδανικό ξεκίνημα, αλλά πρόκειται για μια μεγάλη χρονιά και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την πρόοδο.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Kimi ρωτήθηκε για το εάν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περισσότερο τον προσομοιωτή τς Scuderia, ώστε να βελτιώσει το στήσιμο της F14 T. Είναι γνωστό πως ο ίδιος δεν πιστεύει πως αυτή η λύση βοηθάει όσο νομίζουν οι περισσότεροι και η απάντησή του ήταν, αναμενόμενα, αρνητική.

[Πηγή: Formula 1 | Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...