H Νέα Υόρκη θέλει να γίνει Σουηδία για να μειώσει τους θανάτους στους δρόμους της

Σχετικά άρθρα

new york traffic

O νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Bill De Blasio, θέλει να κάνει τους δρόμους της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ ασφαλέστερους, ώστε να εξαλείψει όσο γίνεται τους θανάτους που προκαλούνται από τροχαία ατυχήματα. Ήδη σε σχέση με το 2001, 26% λιγότεροι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τροχαία ατυχήματα, αλλά ο De Blasio θέλει να μειώσει όσο γίνεται το ποσοστό. Για να το πετύχει αυτό, όχι δεν χρειάζεται να ανακαλύψει ξανά την Αμερική, αλλά απλά θα πάρει τον νόμο Vision Zero της Σουηδίας και θα τον προσαρμόσει στις ανάγκες της πόλης του.

Ο νόμος της Σουηδίας ισχύει από το 1977 και όταν ψηφίστηκε από τους βουλευτές της, ανέφερε πως κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να χάνει τη ζωή του σε ένα ατύχημα στους δρόμους της Σκανδιναβικής χώρας, και η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να προσφέρει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Οι μέθοδοι που ακολούθησαν οι Σουηδοί ήταν δραστικές, αλλά άκρως αποτελεσματικές. Μερικοί δρόμοι της Στοκχόλμης έχουν όρια ταχύτητας μικρότερα των 30 χλμ/ώρα, με την Σουηδία να μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων στους δρόμους της παγκοσμίως. Πέρυσι μόλις 264 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σουηδία, ενώ μόνο στη Νέα Υόρκη 290 ψυχές, άφησαν τη τελευταία τους πνοή σε κάποιον δρόμο της, με το ποσοστό θνησιμότητας ατυχημάτων στους δρόμους της Στοκχόλμης να είναι κατά περίπου το ένα τρίτο σε σχέση με αυτό της νέας Νέας Υόρκης.

Στόχος του De Blasio είναι έως το 2024 κανείς άνθρωπος να μην χάνει τη ζωή τους στους δρόμους της πόλης. Μερικά μέτρα έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται και σε ορισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης, το όριο ταχύτητας έχει μειωθεί στα 40 χλμ/ώρα, με τον δήμαρχο να έχει τοποθετήσει 120 νέες κάμερες ταχύτητας γύρω από σχολεία της πόλης. Η αστυνομία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους της, ενώ μέσα στα επόμενα βήματα του De Blasio, είναι να τοποθετήσει στα ταξί καταγραφείς δεδομένων, να διευρύνει τις λωρίδες στάθμευσης, ενώ είναι πιθανό να βάλει και ένα τέλος κυκλοφοριακής συμφόρησης σε ορισμένες περιοχές της μητρόπολης.

[Photo by: Trey Ratcliff/Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...