Κοντά στην επιστροφή το Γαλλικό GP

Σχετικά άρθρα

bar-2000-07-02-magny-cours

Ο άνθρωπος που ηγείται της προσπάθειας για επιστροφή της Γαλλίας στο πρόγραμμα της Formula 1, Serge Saulnier, δήλωσε σε μέσο της πατρίδας του πως το Magny-Cours βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για το καλεντάρι του 2015. Οι συζητήσεις με τη FOM και τον Ecclestone είναι συνεχής εδώ και τρία χρόνια, με το Bernie να πιέζει για διεξαγωγή του αγώνα σε άλλη πίστα, ευκολότερα προσιτή.

Το Magny-Cours βρίσκεται στην καρδιά της Γαλλίας, περισσότερα από 250 χιλιόμετρα μακρυά από το Παρίσι. Η πίστα είναι χτισμένη κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά και μόνο ένα χωριουδάκι βρίσκεται κοντά, μη μπορώντας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των χιλιάδων θεατών που χωρούν στις κερκίδες της. Εξάλλου, μοναδικό σημείο άξιο αναφοράς, είναι το μουσείο της Ligier απέναντι από την είσοδο της πίστας.

Αν η βούληση ορισμένων ανθρώπων επιβεβαιωθεί κατά τις επόμενες εβδομάδες, είμαστε πολύ κοντά (στην επιστροφή).

Αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα σε διαπραγματεύσεις με την FOM. Είμαστε υποψήφιοι για ημερομηνία για το 2015, αλλά προς το παρόν δεν έχει υπογραφεί τίποτα. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό για περισσότερα από τρία χρόνια, χτίζοντας τις σωστές συνθήκες αργά αλλά σταθερά, και πιστεύω ότι έχει φτάσει η στιγμή να υπογράψουμε τη συμφωνία αυτή.

Ελπίζω και θα ήθελα να ολοκληρωθεί (η διαδικασία), πριν από το καλοκαίρι.

magny-cours

Άλλο ένα πρόβλημα πρόβλημα για το Magny-Cours, είναι το κυκλοφοριακό. Πλησίον της πίστας δεν υπάρχουν αεροδρόμια ή σταθμοί τρένων για να εξυπηρετήσουν τους θεατές και ο μόνος τρόπος μετακίνησης, από και προς την πίστα, είναι το αυτοκίνητο.

Τα μποτιλιαρίσματα που δημιουργούνται είναι πολλών χιλιομέτρων, ενώ, σε περίπτωση που η ημερομηνία συμπέσει με την μεγάλη καλοκαιρινή έξοδο των Γάλλων (στα μέσα του Ιουλίου), όπως γινόταν κατά το παρελθόν, η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο. Παρόλα τα προβλήματα, απ’ ότι φαίνεται και οι δυο πλευρές επιθυμούν την επιστροφή του αγώνα στη Γαλλία, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των διοργανωτών πιέζει για αλλαγές στο σπορ.

[Photo Copyrights: LAT Photographic]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr