Η Audi ετοιμάζει πληθώρα ηλεκτρικών οχημάτων επιδόσεων

Σχετικά άρθρα

Audi-E-Tron-Car-Wallpaper

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα, το γεγονός ότι η Audi έχει μείνει πίσω στο θέμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, δεν αρέσει πολύ στους ιθύνοντες της εταιρίας. Η απάντηση τους, θα είναι μία ομοβροντία τέτοιων μοντέλων που θα τεθούν αντιμέτωπα με τις αντίστοιχες προτάσεις της BMW, της Tesla κ.ά.

Τρία είναι τα βασικά προβλήματα που σχετίζονται με τέτοιου είδους αυτοκίνητα. Η εμβέλεια, η τιμή τους και η άποψη που έχει ο κόσμος γι’ αυτά. Τα δύο πρώτα, φαίνεται πως τα έχει λύσει η Audi και το τρίτο, φαίνεται να αλλάζει με τους μεγάλους κατασκευαστές να προωθούν την τεχνολογία. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων της Audi, θα είναι –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το R8 e-tron… επιτέλους. Το μοντέλο ήταν προγραμματισμένο για λανσάρισμα εντός του 2012, αλλά η μικρή εμβέλεια του -215 χιλιόμετρα- “ανάγκασε” αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να το στείλουν πίσω στους μηχανικούς για να βρεθεί λύση. Έκτοτε, προφανώς βρέθηκε λύση αφού ακούγεται πως το Audi R8 e-tron θα κατασκευάζεται κατά παραγγελία και θα έχει εμβέλεια 450 χιλιομέτρων.

Η Γερμανική εταιρία δεν θα σταματήσει όμως εκεί. Υπάρχουν σχέδια τόσο για ηλεκτρικά saloons όσο και ηλεκτρικά SUVs. Παρότι δεν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες, ακούγεται πως ένα από αυτά τα σχέδια, αφορά την ηλεκτρική έκδοση του Q8 που θα τεθεί αντιμέτωπο με το επερχόμενο Tesla Model X.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα