Raikkonen: Έπρεπε να κόψω ρυθμό από το δεύτερο γύρο

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRIA F1/2014

Προβλημάτων συνέχεια στο στρατόπεδο της Ferrari. Στις Αυστριακές Άλπεις ο Alonso έτρεξε τον καλύτερο φετινό του αγώνα, τερματίζοντας πέμπτος και κερδίζοντας το σεβασμό των αντιπάλων του, όμως για μια ακόμη φορά δήλωσε πως οι συνδυασμοί που ήταν μπροστά του ήταν πολύ ταχύτεροι. Μάλιστα, απαντώντας με ειλικρίνεια σε ερώτηση, ο απογοητευμένος Ισπανός τόνισε πως προτιμά περισσότερα τρόπαια από το σεβασμό.

Για το Raikkonen, οι κακές κατατακτήριες σήμαιναν πως θα έχει δύσκολο έργο στον αγώνα, τερματίζοντας οριακά μέσα στους βαθμούς, δυο θέσεις πιο πίσω από όπου εκίνησε. Ο Φινλανδός, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, δήλωσε πως από το δεύτερο κιόλας γύρο έπρεπε να κόψει ρυθμό, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα του, ενώ και η στρατηγική του δεν ήταν η ιδανική, κάτι που του κόστισε πολύ σε χρόνο.

Αυτός ήταν άλλος ένας πολύ δύσκολος αγώνας για μένα, παρά το γεγονός ότι ακολουθήσαμε μια διαφορετική κατεύθυνση το Σάββατο, για να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Δυστυχώς, δεν ήρθαν οι βελτιώσεις που ήλπιζα και για μια ακόμη φορά βρήκα τον εαυτό μου παλεύει με το χειρισμό του αυτοκινήτου.

Κατά την εκκίνηση πήρα μία θέση, αλλά ήδη από το δεύτερο γύρο άρχισα να έχω πρόβλημα με υπερθέρμανση στα φρένα και αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να επιβραδύνω. Επίσης, είχαμε πτώση στη δύναμη (του PU). Προσπάθησα να παλέψω με τα παιδιά μπροστά μου, καθώς και αυτά πίσω μου, οπότε είναι αρκετά δύσκολο μετά από δύο γύρους όταν σου έχει ζητηθεί να επιβραδύνεις. Αυτά τα δύο πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν. Δεν μπορούμε να πάμε σε έναν αγώνα και να αρχίσουμε να επιβραδύνουμε μετά από δύο γύρους, λόγω των ζητημάτων όπως αυτά.

Κατά τη στιγμή του πρώτου μου pit stop, τα ελαστικά ήταν εντελώς φθαρμένα και στο γύρο εισόδου μου έχασα δύο θέσεις. Έπρεπε οπωσδήποτε να σταματήσω νωρίτερα.

Σε σύγκριση με το ξεκίνημα της σεζόν, έχει σημειωθεί πρόοδος, ακόμα κι αν υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε, όμως η ταχύτητα μας αυτή τη στιγμή, δεν μας επιτρέπει να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις.

Θεωρίες για την κακή εικόνα της F14 T υπάρχουν πολλές και οι άνθρωποι της Scuderia δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αποκαλύψουν τα βασικά προβλήματα. Αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά ως το μείζον θέμα, ενώ από την Ιταλία έρχονται φήμες για αποχώρηση του Luca Marmorini από το Maranello, αφού ο Ιταλός είναι ο επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα.

GP AUSTRIA F1/2014

Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν πως το νούμερο ένα πρόβλημα δεν είναι ο κινητήρας, αλλά η αεροδυναμική και η ισορροπία του μονοθεσίου. Χαρακτηριστικές είναι και οι επισημάνσεις του Martin Brundle, πρώην πιλότου και νυν αναλυτή-σχολιαστή Formula 1, ο οποίος έχει την ευκαιρία στις ελεύθερες δοκιμές να παρακολουθεί μέσα από την πίστα τα μονοθέσια και δηλώνει πως η συμπεριφορά της F14 T είναι από τις χειρότερες στο grid.

Το μονοθέσιο παρουσιάζει υποστροφή και υπερστροφή, πολλές φορές στην ίδια στροφή, ενώ για τον αγώνα στο Red Bull Ring ήταν εμφανή τα προβλήματα στις στροφές 3, 4 και 8, όπου το μονοθέσιο απλά δεν ήθελε να στρίψει. Προσωπικά, κλείνω προς την δεύτερη θεωρία για τα αίτια της φετινής εικόνας της Ferrari.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...