207777

Μετά από σχεδόν ένα μήνα που είδαμε τις τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια δοκιμών της επόμενης γενιάς του Opel Astra, αυτή τη φορά ο φωτογραφικός φακός το έπιασε να γυρίζει στο Nurburgring.

Όπως φαίνεται, η hatchback έκδοση της έβδομης γενιάς του Astra διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, μεγαλύτερο καπό και αεροτομή, με το αυτοκίνητο να αντλεί έμπνευση από το Monza Concept. Στόχος των σχεδιαστών της Opel είναι να δώσουν ένα πιο premium look στο αυτοκίνητο οπότε ίσως να δούμε κάποιες “ιδιαίτερες” λεπτομέρειες που θα το διαφοροποιούν από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά.

Πέρα από αυτό, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για το αυτοκίνητο. Όπως και η τρέχουσα γενιά, έτσι και η επόμενη, περιμένουμε να προσφέρεται σε διάφορα αμαξώματα (τρίθυρο, πεντάθυρο και station wagon) ενώ φήμες λένε πως θα βασίζεται σε κάποια ανανεωμένη εκδοχή της τωρινής αρχιτεκτονικής.

Κάτω από το καπό θα συναντάμε τους 13 νέους κινητήρες που ετοιμάζει η Opel και μάλλον θα βρίσκεται και ο νέος turbo τρικύλινδρος του 1 λίτρου με απόδοση 114 ίππων και 168 Nm ροπής, πιθανότατα μαζί με ένα νέο 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που θα είναι ελαφρύτερο και γενικά καλύτερο από το τωρινό.

Για πρώτη φορά θα κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας, με την Opel να το συναρμολογεί σε Πολωνία και Αγγλία. Θα ζυγίζει τουλάχιστον 100 κιλά λιγότερο από τη τωρινή γενιά και αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2015.