Ο CEO της Opel λέει πως δεν χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό

Σχετικά άρθρα

opel logo plant

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 που ξέσπασε το σκάνδαλο εκπομπών της Volkswagen, σχεδόν όλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουνε προβεί σε δηλώσεις πως δεν χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό. Η Opel το έχει αρνηθεί, αλλά οι νέες καταγγελίες από τον περιβαλλοντικό όμιλο Deutsche Umwelthilfe (DU) και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, Monitor και Spiegel, ανάγκασαν την αυτοκινητοβιομηχανία να το πει ξανά. Ο CEO της Opel, Karl-Thomas Neumann εξέδωσε μια δήλωση που λέει πως

Εμείς στην Opel δεν χρησιμοποιούμε κάποιο παράνομο λογισμικό. Οι κινητήρες μας είναι ευθυγραμμισμένοι με τις απαιτήσεις του νόμου. Εκτιμούμε ότι οι Aρχές θα συμφωνήσουν με αυτή την άποψη. Ανέκαθεν συνεργαζόμασταν με διαφάνεια με τις Γερμανικές και Ευρωπαϊκές Αρχές και θα εξακολουθήσουμε να το πράττουμε.

Η Opel ήδη έδωσε στην αρμόδια αρχή KBA τον Οκτώβριο του 2015 τις λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το λογισμικό κινητήρων της εταιρίας, τη χαρτογράφησή τους και τη στρατηγική εκπομπών ρύπων. Θα επανέλθουμε με περαιτέρω δημόσιες δηλώσεις, αφού συζητήσουμε πρώτα με τις Αρχές.

Και ο Neumann συνεχίζει:

Οι πρόσφατες κατηγορίες που βασίζονται στα ευρήματα του χάκερ, κυρίου Felix Domke, οδηγούν σε εσφαλμένες υπεραπλουστεύσεις και παρερμηνείες των περίπλοκων συσχετισμών ενός σύγχρονου συστήματος ελέγχου εκπομπών ρύπων κινητήρα diesel. Οι συσκευές ελέγχου εκπομπών ρύπων είναι εξαιρετικά προηγμένα, ολοκληρωμένα συστήματα και δεν μπορούμε να τα ‘σπάσουμε’ σε μεμονωμένες παραμέτρους.

Καθώς οι μέθοδοι και τα πρωτόκολλα των δραστηριοτήτων των DUH, Monitor & Spiegel ακόμα δεν έχουν κοινοποιηθεί στην Opel, η εταιρία δεν είναι σε θέση να αποτιμήσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς τους. Με βάση τις δικές μας αλλά και ανεξάρτητες μετρήσεις και κρίνοντας από την εμπειρία μας από πειράματα που έχει δημοσιεύσει η DUH στο παρελθόν, πρέπει να επαναλάβουμε ότι δεν πιστεύουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι αντικειμενικά ή επιστημονικά αποδεδειγμένα.

Ασφαλώς έχουμε πάρει το μάθημά μας από τις πρόσφατες συζητήσεις με τις Αρχές αλλά και το δημόσιο διάλογο. Με κάθε νέο κινητήρα, προσπαθούμε να δημιουργούμε προϊόντα που θα αποτελούν σημείο αναφοράς. Θα βελτιώσουμε περαιτέρω την απόδοση του συστήματος μετεπεξεργασίας καυσαερίων των κινητήρων μας SCR diesel, όπου αυτό είναι εφικτό και εφόσον οι νόμοι της φυσικής το επιτρέπουν. Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνουμε δράση με δική μας πρωτοβουλία, για αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν στο δρόμο, ξεκινώντας από τον Ιούνιο.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Δήλωση Opel για τις δημοσιεύσεις των DUH, “Monitor” και “Der Spiegel”

Η Opel για μία ακόμα φορά επιθυμεί να τονίσει το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί οποιοδήποτε λογισμικό το οποίο αναγνωρίζει πότε ένα αυτοκίνητο περνά από δοκιμή εκπομπών ρύπων.

Αυτό επιβεβαιώνεται από εκτενείς δοκιμές που διεξάγονται σε διάφορες χώρες – για παράδειγμα στην αναφορά του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών που δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου. Η αναφορά της Γερμανικής αρχής καταλήγει ότι κατά τη διάρκεια ερευνητικού προγράμματος – εκτός από ορισμένα αυτοκίνητα ενός ανταγωνιστή – κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν διαπιστώθηκε να έχει παράνομη συσκευή παραποίησης. Σχετικές επιτροπές σε Γαλλία και Βρετανία κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα.

Συνεργαστήκαμε σε όλα τα επίπεδα και παρείχαμε στην Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) εκτενή δεδομένα πέρσι το φθινόπωρο συμβάλλοντας στην ολοκληρωμένη ανάλυση των Γερμανικών Αρχών.

Το λογισμικό μας δεν σχεδιάστηκε ποτέ για να εξαπατήσει ή να παραποιήσει στοιχεία.

Οι μέθοδοι και τα πρωτόκολλα δοκιμών των DUH/Monitor/Spiegel δεν κοινοποιήθηκαν στην Opel, κάτι που δεν μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα. Με βάση τις δικές μας ανεξάρτητες μετρήσεις και την εμπειρία από πειράματα που έχει δημοσιεύσει η DUH στο παρελθόν, δεν θεωρούμε τα αποτελέσματα αυτά αντικειμενικά ή επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Τα συστήματα ελέγχου εκπομπών ρύπων είναι περίπλοκα και αλληλεξαρτώμενα. Πολλαπλές παράμετροι, όπως οι στροφές του κινητήρα, το φορτίο, η ταχύτητα περιστροφής, το υψόμετρο και η θερμοκρασία παίζουν ρόλο και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

Αυτό το περίπλοκο σύστημα δεν μπορεί να χωριστεί σε μεμονωμένες παραμέτρους. Η αλληλεπίδραση μπορεί να γίνει κατανοητή μέσα από μία ολιστική θεώρηση, με συνδυασμό συνθηκών και στοιχείων του συστήματος ελέγχου.

Τα αποτελέσματα των επίσημων δοκιμών που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν καθαρά τις γνωστές και αντιληπτές διαφορές μεταξύ των επιδόσεων των οχημάτων στην τρέχουσα εργαστηριακή δοκιμή εκπομπών ρύπων, που χρήζει άμεσης μεταρρύθμισης και στις δοκιμές στο δρόμο.

Η εφαρμογή της δοκιμής υπό πραγματικές συνθήκες RDE (Real Driving Emissions) από του χρόνου στόχο έχει να εξομαλύνει αυτές τις διαφορές. Συμμετέχουμε ενεργά στη συζήτηση για το RDE.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η βιομηχανία πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου αυξάνοντας τη διαφάνεια απέναντι στους πελάτες και τις αρχές. Έχουμε κάνει αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη ανακοινώσαμε το Δεκέμβριο ότι, με δική μας πρωτοβουλία, θα κάνουμε το επόμενο βήμα προς τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων από φέτος το καλοκαίρι – για τις εκπομπές CO2 και NOx.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera, και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...