Απίθανη μια φετινή νίκη για τη Ferrari, σύμφωνα με τον Alonso

Σχετικά άρθρα

GP GRAN BRETAGNA F1/2014

Το 2014 αποτελεί εύκολα μια ακόμα “πεταμένη” χρονιά για τη Scuderia, η οποία είναι σαφές ότι έχει ρίξει το μεγαλύτερο ποσοστό πλέον στην ανάπτυξη του μονοθεσίου για το 2015, αν και οι ίδιοι λένε ότι δεν εγκαταλείπουν τη φετινή σεζόν. Ο καλύτερος μέχρι στιγμής αγώνας για τη Ferrari ήταν στην Κίνα, αλλά η κινεζική πίστα ταίριαζε πολύ στην F14 T, έτσι η ανταγωνιστικότητα του ιταλικού μονοθεσίου μειώθηκε στους επόμενους αγώνες.

Η λέξη “νίκη” ποτέ φέτος δεν υπήρξε στο στόμα των Ιταλών, δεδομένου της απόδοσης του μονοθεσίου τους, και πολύ δύσκολα θα υπάρξει, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Fernando Alonso, ο οποίος πιστεύει πως οι πιθανότητες ν’ ακούσουμε φέτος τον ιταλικό εθνικό ύμνο είναι εξαιρετικά λίγες.

Αν ήμουν ειλικρινής μαζί σας, θα σας έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν να κερδίσουμε φέτος. Αυτό είναι που σκέφτομαι, αλλά το 2011, επίσης, δεν σκεφτόμουν ότι θα κερδίζαμε και το κάναμε στο Silverstone, έτσι όλα μπορούν να συμβούν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και, αν έχουμε μια ευκαιρία, θα το κάνουμε.

Νομίζω ότι στην Αυστρία, δεν ήταν η Williams η μοναδική μας αντίπαλος. Ήμασταν σ’ ένα group των McLaren, Force India και Toro Rosso. Γι’ αυτό δεν ήταν μόνο η Williams, δυστυχώς. Επομένως, πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα κενό με αυτές τις ομάδες στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, επειδή υπάρχει απειλή από τις Williams, Force India και McLaren. Η Red Bull είναι λίγο μπροστά μας αυτή τη στιγμή. Θα συμβούν μερικά ενδιαφέρονται πράγματα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, γι’ αυτό θα πρέπει να μεγιστοποιήσουμε την προσπάθεια.

Στην Αυστρία, η Red Bull Racing είχε ένα άσχημο αγώνα και ο Ferni πιστεύει πως η αυστριακή ομάδα θα είναι και πάλι δύσκολη αντίπαλος. Σήμερα, ο ίδιος σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο σε FP1 και FP2, όμως περιμένει σκληρό ανταγωνισμό.

Εδώ στο Silverstone η Red Bull θα επιστρέψει, γιατί είναι μια πίστα με έμφαση στην αεροδυναμική, αλλά νομίζω ότι και η Williams θα είναι δυνατή. Δε νομίζω ότι ήταν μόνο η Αυστρία ήταν καλή για τη Williams. Και στον Καναδά ήταν δυνατή και θα είναι απειλή.

Αν δεν κερδίσουμε βαθμούς και τελειώσουμε 6οι ή 7οι στο πρωτάθλημα, τότε αυτό θα έχει επίπτωση στην ομάδα, διότι θα μειωθούν τα οικονομικά έπαθλα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

ΠηγήAFP

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...