218767

Αγαπημένη καραμέλα από τη πρώτη στιγμή των haters του Toyota GT86 είναι η απουσία ικανοποιητικής ιπποδύναμης, καθώς κάποιοι θεωρούν λίγα τα 200 άλογα του ιαπωνικού coupe.

Όμως, γι’αυτό υπάρχουν και οι βελτιωτικοί οίκοι που βάζουν τη δικιά τους πινελιά. Στο παρακάτω συγκριτικό θα δεις το πακέτο της TRD (Toyota Racing Development), το Performance Line, που ουσιαστικά διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, εισαγωγές αέρα στα φτερά, πλαϊνά spoiler, νέο πίσω προφυλακτήρα και αεροτομή. Επίσης, νέες είναι οι μαύρες ζάντες 18″ με ελαστικά Michelin ενώ στον χώρο της μηχανής υπάρχει TRD τάπα λαδιού. Ακόμα, η ανάρτηση έχει αλλαχθεί με μια πλήρως ρυθμιζόμενη με παχύτερες αντιστρεπτικές μπροστά και πίσω, ενώ τοποθετήθηκε νέα, πιο ελεύθερη, εξάτμιση με τετραπλές απολήξεις και μεγάλα φρένα διαστάσεων 355 mm μπροστά και 345 mm πίσω και εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός. Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα, το σύστημα Sports Meter Link το οποίο μετρά την θερμοκρασία νερού, λαδιού και πίεσης λαδιού, κόκκινο κουμπί Start Engine και TRD επιλογέας ταχυτήτων.

Στην άλλη γωνία για περίπου €7.500, όσο και το πακέτο της TRD, μπορείς να τοποθετήσεις το κομπρεσοράτο kit της HKS. Το kit παρουσιάστηκε στην SEMA το πέρσι το χειμώνα και παράγει 270 άλογα στις 6.300 σ.α.λ. Το πακέτο περιλαμβάνει τον κομπρέσορα, το σύστημα λαδιού, τις σωληνώσεις, το intercooler, τον επαναπρογραμματισμό της ECU καθώς και όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται για την τοποθέτηση του, για την οποία χρειάζεται να μετακινηθεί μόνο το πλαίσιο του ψυγείου έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την σωλήνα εισαγωγής.

Εσύ θα το τοποθετούσες;