Ricciardo: Τα χρειάστηκα στο μέσο του αγώνα

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Hungary

Δεν ξέρω πόσοι συμφωνείτε με το ρητό που λέει πως η τύχη βοηθά τους ικανούς, αλλά η χθεσινή νίκη του Daniel Ricciardo στο Ουγγρικό Grand Prix, είχε και τα δυο συστατικά σε υπερθετικό βαθμό. Ο Αυστραλός στάθηκε πολύ τυχερός με τις εμφανίσεις του safety car και από εκεί και έπειτα “έφτιαξε” την τύχη του, όντας αλάνθαστος, ταχύτατος και απαιτητικός στα προσπεράσματα που έκανε, κλέβοντας για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις. Όμως, όλα αυτά παραλίγο να μην συμβούν ποτέ, αφού η Red Bull αντιμετώπισε πρόβλημα με τη δύναμη του κινητήρα, περίπου στα μισά του αγώνα.

Ειλικρινά έχασα την ψυχραιμία μου στη μέση του αγώνα, γιατί για μερικούς γύρους είχαμε κάποια προβλήματα. Βασικά, ήμασταν κάτω σε δύναμη και έπρεπε να “τρελαθώ” λίγο με τους διακόπτες. Έτσι, σκέφτηκα πως ο αγώνας θα μπορούσε να τελειώσει νωρίς για εμάς, αλλά το ξεπεράσαμε και ναι, είμαι πολύ χαρούμενος.

(Η δεύτερη νίκη) Αισθάνεται τόσο καλά όσο και η πρώτη, πραγματικά. Δεν ξέρω, το αυτοκίνητο ασφαλείας στην αρχή ήταν προς όφελός μας και τότε σκέφτηκα, όταν το δεύτερο βγήκε (στην πίστα), πως δεν θα μας βοηθήσει, αλλά τα καταφέραμε στο τέλος. Έπρεπε να περάσουμε μερικά μονοθέσια και αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό στους τελευταίους γύρους.

Δυο νίκες μέχρι στιγμής, καλύτερος από τον Vettel σε δοκιμές, αγώνες και συγκομιδή βαθμών, σε μια σεζόν που ο Γερμανός δύσκολα θα αντιστρέψει την κατάσταση, ακόμη και αν κερδίσει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Όλα αυτά, έχουν δώσει νέα πνοή και περισσότερη εμπιστοσύνη στο Ricciardo, ο οποίος ακούει συνεχώς το αφεντικό του, Christian Horner, να του δίνει -δικαιολογημένα- συγχαρητήρια.

Christian Horner - Daniel Ricciardo

Ένα φανταστικό grand prix και η απόδοση του Daniel σήμερα ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Επωφελήθηκε από το να είναι λίγο πιο πίσω και να είναι σε θέση να βάλει τα slick ελαστικά στο πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια με τα μαλακά ελαστικά, πραγματικά κατάφερε να κάνει τη στρατηγική του να δουλέψει.

Ξέραμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε μια ακόμη στάση, η οποία θα μας έφερνε πίσω από τον Alonso και το Hamilton, που προσπαθούσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Αλλά έκλεισε τη διαφορά γρήγορα και στη συνέχεια, με μερικούς φανταστικούς ελιγμούς και προσπεράσεις στους τελευταίους πέντε γύρους, πήρε μια δραματική νίκη, τη δεύτερη στην καριέρα του και τη δεύτερη αυτή τη σεζόν για εμάς.

Ενώ, ο Αυστραλός συμπλήρωσε πως:

Σε αυτό το περιβάλλον, αισθάνομαι τώρα πως είμαι ένας διαφορετικός πιλότος και κατά κάποιο τρόπο ένα διαφορετικό πρόσωπο, ένας διαφορετικός αθλητής από ό,τι ήμουν πέρυσι. Έχω πολλή περισσότερη πίστη στον εαυτό μου και αυτό είναι ωραίο, σίγουρα νιώθω ότι ανήκω εδώ τώρα και έχω περισσότερη εμπιστοσύνη. Προφανώς, μέχρι στιγμής, έχουμε μετατρέψει δύο αγώνες σε νίκες φέτος και νομίζω ότι αυτή η εμπιστοσύνη φαίνεται.

Έχω εδώ μερικούς φίλους από την Αυστραλία αυτό το Σαββατοκύριακο και το σχέδιο ήταν να πάμε για μερικά ποτά απόψε (σ.σ. χθες), οπότε πιστεύω ότι έχουμε μια καλή δικαιολογία τώρα!

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα