Σε αλλαγές στη στρατηγική για τον καιρό θα προβεί η McLaren

Σχετικά άρθρα

Jenson Button on track.

Μπορεί το σερί των αγώνων με τερματισμό στους βαθμούς να συνεχίστηκε για τη McLaren, ωστόσο η βρετανική ομάδα έφυγε από την Ουγγαρία με μόλις 1 βαθμό, λόγω λανθασμένης στρατηγικής μετά από την πρώτη είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στην πίστα. Ο Jenson Button μπήκε άμεσα στα pits, αλλά η McLaren, θεωρώντας ότι έρχεται βροχή, επέλεξε και πάλι τα ενδιάμεσα ελαστικά, ενώ άφησε τον Kevin Magnussen δίχως αλλαγή, ο οποίος είχε ξεκινήσει φυσικά τον αγώνα με τα ενδιάμεσα.

Όπως είδαμε, η πίστα γινόταν όλο και πιο στεγνή, αναγκάζοντας τόσο τον Button όσο και τον Magnussen, να αλλάξουν γρήγορα ελαστικά, πέφτοντας στις τελευταίες θέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η 10η και η 12η θέση, σ’ έναν αγώνα που οι βαθμοί θα μπορούσαν να είναι σίγουρα περισσότεροι για την ομάδα τού Woking.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής τής McLaren, Eric Boullier, επισημαίνει πως θα υπάρχουν αλλαγές στη στρατηγική τής ομάδας του σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προκειμένου να μην έχουμε ξανά τα φαινόμενα της Ουγγαρίας.

Πρέπει να προβληματιστούμε σχετικά με αυτό και να μάθουμε γιατί έγινε, επειδή δε θέλουμε να συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε απλούστερες και ταχύτερες αυτές τις αποφάσεις. Αυτό μάς δείχνει τι πρέπει ν’ αλλάξουμε, έτσι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις.

Με δύο Force India εκτός αγώνα, ήταν μια ευκαιρία για τη McLaren να περάσει και πάλι στην 5η θέση τής βαθμολογίας, αφού η μεταξύ τους διαφορά πριν από τον αγώνα ήταν στους 2 βαθμούς. Τελικά, ο ένας βαθμός δεν ήταν αρκετός, αλλά η βρετανική ομάδα έχει 8 αγώνες μέχρι το τέλος τής σεζόν για να πετύχει τον ρεαλιστικό της φετινό στόχο.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα