Alonso: Κίνητρο για ‘μάς η Mercedes

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2014

Η ομάδα που θαυμάσουν (και ζηλεύουν) τα κορυφαία ονόματα είναι φυσικά η Mercedes. Οι Γερμανοί έκαναν μακράν την καλύτερη δουλειά στον PU106A Hybrid, ενώ η W05 είναι ένα εξαιρετικό μονοθέσιο ακόμα και χωρίς τα μηχανικά μέρη, συνδυασμός που δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο για ελπίδες στις υπόλοιπες ομάδες, όσον αφορά τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Fernando Alonso θα ήθελε πολύ να βρίσκεται στην θέση των Lewis Hamilton και Nico Rosberg, όμως ο Ισπανός αναγκάζεται να οδηγεί ένα εμφανώς κατώτερο σε ανταγωνιστικότητα μονοθέσιο. Σύμφωνα με τον 33χρονο, η απόλυτη φετινή κυριαρχία τής Mercedes λαμβάνεται ως κίνητρο για την ομάδα και τον ίδιο, που συνεχίζει για 5η χρονιά δίχως τίτλο με τους Ιταλούς.

Η Mercedes είναι κίνητρο για εμάς. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερη δουλειά, καθώς δεν έχουμε κάνει καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο, αλλά το benchmark έχει αλλάξει: πέρυσι ήταν η Red Bull, φέτος είναι η Mercedes. Απλά πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και να φτάσουμε στο επίπεδό τους.

Έχουν εκπλήξει τους πάντες. Τώρα έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε να κυριαρχούν κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά θυμηθείτε όταν ήμασταν στη Χερέθ και στο Μπαχρέιν, και τα μονοθέσια ήταν τεχνολογικά περίπλοκα. Όλοι δυσκολευόμασταν, αλλά μετά, αυτοί ήταν μια χαρά και τώρα, μετά από 11 αγώνες, έχουν κερδίσει τους 9 αγώνες και είναι πάντα στην πρώτη σειρά. Θα έλεγα ότι ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη, μία καλή έκπληξη για φέτος.

Ο ρεαλιστικός φετινός στόχος για τον “El Nano” είναι η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, μιας και το οδηγικό δίδυμο της Mercedes είναι πραγματικά εκτός συναγωνισμού. Το ίδιο ισχύει και για τη Ferrari, καθώς πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει τη Red Bull για τη δεύτερη θέση, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι απειλείται από την αναγεννημένη φέτος Williams.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...