Alonso: Δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο ο Ricciardo

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Hungary

Ο μοναδικός οδηγός που έχει καταφέρει να σπάσει την κυριαρχία τής Mercedes είναι ο Daniel Ricciardo, ίσως η μεγαλύτερη θετική έκπληξη για τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, ο οδηγός τής Red Bull Racing κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη του νίκη την Κυριακή, όντας αλάνθαστος, ενώ κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλη τη δυναμική τής RB10 σε μία πίστα που θεωρητικά η αυστριακή ομάδα θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένη μ’ έναν απλό τερματισμό στο βάθρο.

Μπορεί, όμως, η τρίτη φετινή νίκη τού Ricciardo και οι 35 βαθμοί διαφορά από τον Lewis Hamilton ν’ αποτελούν ένδειξη για είσοδο του στη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος; Σύμφωνα με τον Fernando Alonso αυτό είναι ρεαλιστικά αδύνατο, καθώς η W05 είναι με πολύ μεγάλη διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο.

Όχι, δεν το πιστεύω. Προφανώς έχει κάνει μια εκπληκτική δουλειά και μας έχει εκπλήξει όλους, αλλά το πλεονέκτημα της Mercedes ήταν δύο δευτερόλεπτα στον γύρο στις κατατακτήριες. Όταν τερματίζουν τους αγώνες, συνεχίζουν ν’ αυξάνουν τη διαφορά. Αλλά, αν κάποιος μπορεί να το κάνει, αυτή τη στιγμή είναι μόνο ο Ricciardo.

Carlos Sainz Jr. - Portrait

Επιπλέον, ο Ferni μίλησε και για τον Carlos Sainz Jr, ο οποίος ήταν ένα από τα φαβορί για μία θέση στην Toro Rosso, αν και η Red Bull επέλεξε τον Max Verstappen ως τον διάδοχο τού Jean-Eric Vergne. Ο Sainz στη 1η Σεπτεμβρίου κλείνει τα 20 χρόνια και ο “El Nano” πιστεύει ότι αργά η γρήγορα ο συμπατριώτης του θα είναι στη Formula 1.

Σκεφτόμουν, όπως και πολλοί άνθρωποι, ότι θα μπορούσε να είναι στην Toro Rosso τη νέα χρονιά. Αλλά, θα φτάσει στη Formula 1 αργά ή γρήγορα. Έχει το ταλέντο, έχει τη νοοτροπία, τη σωστή προσέγγιση και είναι τώρα 19. Τώρα δείχνει μεγάλος, μετά τα τελευταία νέα, αλλά όντας 19 χρονών, πρωτοπόρος στη Formula Renault 3.5, κι έχοντας κερδίσει όλα τα πρωταθλήματα στα οποία έχει συμμετάσχει, θα έρθει εδώ.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...