Το Mini Rocketman είναι πάλι υπό εξέταση, αν βρεθεί η κατάλληλη πλατφόρμα

Σχετικά άρθρα

mini rocketman concept

Με τις διαστάσεις του Mini να αυξάνονται, έστω και λίγο, από γενιά σε γενιά, το αυτοκίνητο έχει χάσει ουσιαστικά τον μίνιμαλ χαρακτήρα του αυθεντικού αυτοκινήτου.

Με την παρουσίαση του Rocketman Concept, στην Γενεύη το 2011, πολύ πιστέψαμε ότι θα δούμε ένα νέο μοντέλο, πολύ μικρότερο σε διαστάσεις, και οι φήμες αρχικά ήθελαν να περνά στη παραγωγή, αλλά τελικά φαίνεται ότι μπήκε στο συρτάρι λόγω αυξημένου κόστους ανάπτυξης.

Τελευταίες αναφορές από το Νησί, λένε ότι η βρετανική εταιρία τελικά σκοπεύει να βγάλει στη παραγωγή το Rocketman, όχι όμως πριν το 2016. Ωστόσο, υπάρχουν πρόβλημα σε ποια πλατφόρμα θα βασιστεί, καθώς η μπροστοκίνητη UKL δεν είναι κατάλληλη για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο. Έτσι, η MINI είναι στην αναζήτηση συνεργασίας με κάποια άλλη εταιρία, για να της δανείσει μια τέτοια μικρή πλατφόρμα.

Mini Rocketman Concept

Να θυμίσω με ποια εταιρία έχει συνάψει πρόσφατα συνεργασία η BMW; Ναι, με την Toyota, και η βάση του iQ φαίενται ιδανική για το entry-level μοντέλο της Mini, το οποίο αναμένεται να ξεκινάει από τα €14.500.

Το Rocketman είναι ένα 3+1 θέσεων όχημα με τις διαστάσεις του να είναι παρόμοιες με το original Mini του 1959. Το πρωτότυπο είχε μήκος 3.419 χλστ., πλάτος 1.907 χλστ. και ύψος 1.398 χλστ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...

Αυτό είναι το Mini Aceman

Στα τέλη του επόμενου μήνα και στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο (Auto China), που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Απριλίου,...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...