Kubica: Απέρριψα δοκιμή με μονοθέσιο Formula 1

Σχετικά άρθρα

Robert Kubica

Η επιστροφή στη Formula 1 αποτελεί όνειρο για εμάς, αλλά και για τον Robert Kubica, όπως έχει δηλώσει ο Πολωνός. Μπορεί ο 29χρονος ν’ απέχει 4 χρόνια από τη Formula 1, λόγω φυσικά του ατυχήματος που είχε τον Φεβρουάριο τού 2011, όμως οδηγεί αγωνιστικά αυτοκίνητα που μπορεί, όπως αυτά στο WRC, συγκεκριμένα ένα Ford Fiesta RS WRC, για λογαριασμό τής M-Sport World Rally Team.

Ο Kubica έκανε δοκιμές στον προσομοιωτή τής Mercedes, διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες πίστες και τώρα αποκαλύπτει πως απέρριψε δοκιμή μέσα σε μονοθέσιο Formula 1, καθώς η συνέχεια ήταν αβέβαιη γι’ αυτόν.

Η Formula 1 ήταν κάτι που ήθελα μια ολόκληρη ζωή και τα κατάφερα. Είχα δημιουργήσει μια ισχυρή θέση στα Paddock τής Formula 1. Και μετά, από τη μία μέρα στην άλλη, λόγω του ατυχήματος, τα πάντα τελείωσαν. Εξαφανίστηκαν. Δεν ήταν εύκολο.

Πέρυσι, δούλεψα λίγο στον προσομοιωτή τής Mercedes, αλλά με τους περιορισμούς μου, δεν μπορώ να οδηγήσω μονοθέσιο Formula 1 σε μερικές πίστες όπως το Μόντε Κάρλο και η Σιγκαπούρη, εκεί που έχουμε σφιχτές στροφές. Δεν μπορώ να περιστρέψω τον καρπό και τον βραχίονά μου.

Στα αυτοκίνητα τουρισμού ή στα rally, μπορώ να χρησιμοποιώ τον ώμο μου, αλλά στη Formula 1, ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος. Πέρυσι, υπήρχε ένα σχέδιο για να κάνω δοκιμή μέσα σ’ ένα μονοθέσιο Formula 1 και ήταν αρκετά εύκολο να το κάνω. Μα, η ερώτησή μου ήταν “τι θα γίνει μετά;” Το επόμενο δεν ήταν δυνατό για ‘μένα, λόγω των περιορισμών μου, γι’ αυτό και ήθελα να προστατέψω τον εαυτό μου.

Αν σκέφτομαι τη Formula 1; Και ναι και όχι. Θα πρέπει να ζεις για το τι θα γίνει μετά, όχι απλά από τις αναμνήσεις. Θα μπορούσα να συνεχίσω τη Formula 1 και να έχω μεγαλύτερη επαφή με φίλους και ανθρώπους που ξέρω στη Formula 1, αλλά αποφάσισα μην το κάνω.

Kubica

Είναι λογικό για κάποιον που έχει σταματήσει από τη Formula 1, με οποιονδήποτε τρόπο, να παρακολουθεί τη συμβαίνει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Σύμφωνα με τον Kubica, όμως, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, για συναισθηματικούς λόγους.

Όχι γιατί δεν είμαι φιλικός, αλλά γιατί μου θυμίζει πράγματα. Είμαι ειλικρινής: δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσω έναν αγώνα Formula 1. Για τα δύο πρώτα χρόνια μετά από το ατύχημα, ήμουν επικεντρωμένος στην αποκατάστασή μου και ήταν πιο εύκολο τότε να παρακολουθώ. Τώρα, είναι λίγο πιο δύσκολο. Όχι επειδή βλέπω τους Lewis και Nico να μάχονται για το πρωτάθλημα και τους γνωρίζω από πολύ μικρή ηλικία, τρέχαμε μαζί κάθε χρονιά από το 1998, αλλά επειδή μου λείπουν οι αγώνες μαζί τους.

Θα είμαι καλά αν δεν οδηγήσω ένα μονοθέσιο Formula 1 ξανά ανταγωνιστικά. Θα ήταν καλύτερα αν μπορούσα, αλλά ξέρω ότι ο χρόνος κυλά εναντίον μου. Όταν δεν μπορείς να έχεις κάτι, πρέπει να δουλέψεις. Όταν δεν μπορείς να φας μπριζόλα, φάε αβγό ή μην τρως τίποτα. Έτσι, στο τέλος, τρως το αβγό και το απολαμβάνεις.

ΠηγήMirror

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...