Perez: Θέλω να γίνω Πρωταθλητής. Είναι πιθανό να κερδίσουμε φέτος τη McLaren

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Chinese Grand Prix - Practice Day - Shanghai, China

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του Sergio Perez ήρθε το 2013, όταν η McLaren επέλεξε τον Μεξικανό ως τον team-mate για τον Jenson Button, μετά από την αποχώρηση του Lewis Hamilton από την βρετανική ομάδα. Ωστόσο, ο Perez παρέμεινε μόλις έναν χρόνο στο Woking, και αιτιολογία για την αποχώρηση αυτή δόθηκε από τον Martin Whitmarsh, που είχε δηλώσει πως είχε υποσχεθεί στον Kevin Magnussen θέση στη Formula 1, αλλά καμία ομάδα δεν τον ήθελε για οδηγό.

Ο 24χρονος αγωνίζεται φέτος για λογαριασμό της Force India και μάλιστα πήρε το δεύτερο βάθρο στην ιστορία της ομάδας, όταν τερμάτισε 3ος στο Μπαχρέιν. Η ινδική ομάδα έχει καταφέρει ν’ αποτελέσει έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο φέτος για τη McLaren, και η διαφορά των 34 βαθμών δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα στους Βρετανούς, αν και ο Perez ισχυρίζεται ότι η κατάσταση μπορεί ν’ αλλάξει στο Abu Dhabi.

Ο αγώνας μας με τη McLaren δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είναι 20 βαθμούς μπροστά (εννοεί 34), οι οποίοι είναι πολλοί, αλλά τα πράγματα μπορεί να γυρίσουν, αλλά μπορεί και όχι. Έτσι, πρέπει να κρατήσουμε τα κεφάλια μας κάτω και να προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Το βάθρο θα ήταν πολύ δύσκολο υπό κανονικές συνθήκες και δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο τώρα. Είμαστε αρκετά μακριά. Δεν έχουμε βελτιώσει το μονοθέσιό μας τόσο καλό όσο άλλες ομάδες, έτσι δεν είμαστε εκεί.

Το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του είναι η δεύτερη θέση, την οποία κατέκτησε σε Μαλαισία και Ιταλία, το 2012. Η νίκη σίγουρα θα του δώσει μια πολύ μεγαλύτερη χαρά, κάτι που θέλει να συμβεί στη νέα σεζόν, ενώ ο ίδιος θέλει να αγκαλιάσει κάποια στιγμή και το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Ας ελπίσουμε ότι, την επόμενη χρονιά, θα μπορούμε να παλεύουμε για τη νίκη, κάτι που θα ήταν εκπληκτικό. Φέτος, σχεδόν έχουμε κερδίσει έναν αγώνα, γιατί τερματίσαμε τρίτοι, πίσω από τη Mercedes.

Έχω μάθει πολλά φέτος, έτσι συνεχίζω να μαθαίνω. Βελτιώνομαι σαν οδηγός και υπάρχουν πολλά ακόμα που θα έρθουν από εμένα. Και θέλω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Δουλεύω γι’ αυτό, επομένως ελπίζω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα καταφέρω να κερδίσω.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...