Το νούμερο 44 θα συνεχίσει να έχει στο μονοθέσιό του ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Έξι χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν μέχρι ο Lewis Hamilton να κατακτήσει τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του, σε μία χρονιά που είδαμε τις μεγαλύτερες αλλαγές στην σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Μία από τις αλλαγές αυτές αφορούσε και τα νούμερα που θα έχουν οι οδηγοί στα μονοθέσιά τους. Ήταν υποχρεωμένοι να επιλέξουν ένα νούμερο -εκτός από το 1- και δικαίωμα αλλαγής θα είχε ο Πρωταθλητής, προκειμένου να επιλέξει το νούμερο 1.

Έτσι, λοιπόν, ο Hamilton μπορεί να έχει το 1 πάνω στην W06, μονοθέσιο του 2015. Σύμφωνα με τον Βρετανό, αυτό δε θα συμβεί, καθώς ο ίδιος θέλει να διατηρήσει το νούμερο 44.

Το 44 είναι ο αριθμός μου. Κέρδισα το πρώτο μου πρωτάθλημα στα karts με το 44, έτσι θα ρωτήσω την ομάδα αν μπορώ να το κρατήσω τώρα. Δεν είναι τόσο σημαντικό για ‘μένα να βλέπω το 1 πάνω στο μονοθέσιό μου.

Το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί, έτσι πλέον υπάρχει ελεύθερος χρόνος για τον “Billion Dollar Man” και την ομάδα του, προκειμένου να γίνουν οι συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος του 2015 και ο ίδιος επισημαίνει πως δεν υπάρχει βιασύνη γι’ ανανέωση.

Σίγουρα, δεν αισθάνομαι ότι ψάχνω μια νέα πρόκληση. Όταν ήρθα στην ομάδα, είπα ότι θέλω να είμαι μέρος σε κάτι που θα αναπτύσσεται περισσότερο από την ομάδα που είχα πριν. Έχω την αίσθηση ότι κάτι έχει μόλις ξεκινήσει. Υπάρχει ακόμα ένας χρόνος, έτσι δεν υπάρχει βιασύνη, αλλά αυτό είναι το σπίτι μου και νιώθω πολύ χαρούμενος εδώ.

Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση για το πώς θα το κάνουμε, αλλά σίγουρα έχω τώρα ένα εξαιρετικό συμβόλαιο. Τελικά, δε νομίζω θα υπάρξει καμία τεράστια αλλαγή.

Hamilton-Wolff

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Mercedes AMG, Toto Wolff, υπάρχουν ακόμα αρκετές συζητήσεις που πρέπει να γίνουν, οι οποίες θα ξεκινήσουν στον επόμενο μήνα.

Ποτέ δεν ήταν εύκολο, επειδή είναι μια απόφαση με επιπτώσεις για τον οδηγό και για την ομάδα. Η σταθερότητα είναι ένα πολύ βασικό συστατικό για εμάς στην ομάδα και από το κάθεσαι να συζητάς για το μέλλον, είναι σαφές ότι ο Lewis νιώθει σαν στο σπίτι του εδώ, το μονοθέσιο είναι το πιο ανταγωνιστικό, έτσι έχουμε τσεκάρει τα δύο κουτάκια. Επίσης, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό δε θα το κάνουν και οι άλλες ομάδες.

Αλλά, θα θέλαμε να κρατήσουμε τον Lewis στην ομάδα. Είναι ένα απίστευτο μέρος στην ανάπτυξη και στην άνοδο της ομάδας, και θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί. Δε νομίζω ότι είναι θέμα μερικών ωρών για να πάρουμε την τελική απόφαση· χρειάζεται επιπλέον σκέψη και συζήτηση.

Είχαμε τις φήμες (γύρω από το συμβόλαιό του) πριν από 1.5 μήνα, αλλά αποφασίσαμε να συζητήσουμε μετά το Abu Dhabi. Τώρα, θα χαλαρώσουμε μερικές ημέρες και θα πάμε στο εργοστάσιο για να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες, στο κλίμα που είχαμε όλο το χρόνο.

Ο 29χρονος δεν εκπροσωπείται πλέον από την XIX Entertainment, έτσι δεν έχει κάποιον manager ώστε να πάρει και αυτός μέρος στις συζητήσεις. Ωστόσο, η ανανέωση είναι βέβαιη και ο ίδιος σίγουρα μπορεί να διαπραγματευθεί τις οικονομικές του απολαβές, με τις φήμες από Βρετανία να κάνουν λόγο για $30.000.000 (λίγο πάνω από τα €24.000.000) το χρόνο ως ετήσιες απολαβές μόνο από τη Mercedes.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...