Αυτή είναι η σκληροπυρηνική έκδοση του Toyota GT 86, με 230 άλογα, στην αγορά το 2015

Σχετικά άρθρα

Toyota GT86 track spec (1)

Αυτές οι καμουφλαρισμένες φωτογραφίες, μας δείχνουν την σκληροπυρηνική έκδοση του GT 86, με την Toyota να το παρουσιάζει επίσημα μέσα στο 2015, όπως επιβεβαίωσε ο Tetsuya Tada, αρχιμηχανικός του GT 86. Πρόκειται ουσιαστικά για την έκδοση παραγωγής του GRMN 86 concept που είδαμε στην έκθεση Tokyo Auto Salon ή αλλιώς για την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού GT 86 της Gazoo Racing. Διαθέτει αλουμινένια και carbon μέρη στο σώμα του, ακόμα χαμηλότερο κέντρο βάρους, καλύτερη ακαμψία και ισχυρότερο μηχανικό σύνολο.

Στιλιστικά το αυτοκίνητο φορά νέο bodykit αποτελούμενο από carbon splitter, αεροτομή, carbon καπό με αεραγωγούς, carbon οροφή και carbon κάλυμμα χώρου αποσκευών. Από πλευράς στησίματος έχει φορέσει πιο σκληρή ανάρτηση, ενώ πατά στη γη με ζάντες 17″ με ελαστικά Bridgestone Potenza RE-71R. Τα φρένα του αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά με διάτρητους δίσκους. Στο εσωτερικό συναντάμε νέο τιμόνι, νέο επιλογέα ταχυτήτων και νέο χειρόφρενο, καθώς και ελαφριά αγωνιστικά καθίσματα με μεγαλύτερη πλευρική στήριξη, ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το roll cage.

Κάτω από το καπό, ο 2,0-λιτρος boxer κινητήρας έχει φορέσει νέα εξάτμιση, και επαναρυθμισμένη ECU, ώστε να αποδίδει κοντά στα 230 άλογα. Το πόσο θα κοστίζει το μοντέλο είναι κάτι που η Toyota δεν το έχει ανακοινώσει, αλλά υπάρχουν φήμες πως ίσως κοστίζει το διπλάσιο από όσο κοστίζει η βασική έκδοση του σπορ ιαπωνικού αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr