Δημοπρατείται ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό Ford Sierra Cosworth

Σχετικά άρθρα

Ford Sierra Cosworth to the auction

Ποτέ δε το έχω κρύψει, το Ford Sierra, και πόσο μάλλον στην Cosworth έκδοση είναι ίσως το αγαπημένο μου αυτοκίνητο, καθώς με ένα τέτοιο έμαθα να οδηγώ, ήταν το πρώτο μου, και μέσω αυτού έμαθα τα μυστικά της πισωκίνησης.

Ford Sierra Cosworth to the auction

Έτσι, η συγκεκριμένη αγγελία ενός Ford Sierra Cosworth στα χρώματα της Texaco, μου χτυπάει καμπανάκια. Θα βγει σε δημοπρασία από την Silverstone Auctions στις 21 Φεβρουαρίου, με το συγκεκριμένο αγωνιστικό να αποτελεί το τελευταίο δεξιοτίμονο αγωνιστικό. Το σασί είχε αποθηκευτεί από τη Malcolm Wilson Motorsport για πάνω από μια δεκαετία, και αυτό είχε πέρασε στα χέρια ενός υπαλλήλου, που ο ίδιος το είχε αποθηκεύσει, μέχρι να το βρει ο σημερινός ιδιοκτήτης. Ο τελευταίος άρχισε να εργάζεται πάνω του, φτιάχνοντας ένα αυτοκίνητο ίδιο με αυτό που μεσουρανούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού το 1988, με τον Βρετανό οδηγό Steve Soper στο τιμόνι.

Ford Sierra Cosworth to the auction

Μηχανικά, φοράει γνήσιo RS Cosworth bodykit, ενώ διάφορα μέρη προήλθαν από τον γνωστό μηχανικό Ric Wood που έφερε πάλι στη ζωή τον αλεξίσφαιρο YB κινητήρα. Διαθέτει “200άρι” μπλοκ, τροποποιημένη κεφαλή, custom εκκεντροφόρους, για τη διαχείρισης του κινητήρα φροντίζει ο εγκέφαλος της Pectel, ενώ φοράει έναν υβριδικό Τ3 υπερσυμπιεστή. Ο κινητήρας έχει κατασκευαστεί για να αντέχει 500 άλογα, αλλά αυτή τη στιγμή “περιορίζεται” στους 360 ίππους και 542 Νm ροπή.

Ford Sierra Cosworth to the auction

Η τιμή που αναμένεται να πωληθεί κυμαίνεται μεταξύ 41.000 και 46.000 ευρώ, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο link της πηγής. Σου είπα ότι το θέλω;!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...