Nasr: Ο κινητήρας της Ferrari δίνει την ίδια αίσθηση με τον περσινό της Mercedes

Σχετικά άρθρα

d_reinhard_jerez-test_15_1691

Ο Felipe Nasr κατάφερε με την υποστήριξη των χορηγών του να βρει θέση για το πρωτάθλημα Formula 1 του 2015, υπογράφοντας με την ομάδα της Sauber. Πέρυσι, ο Βραζιλιάνος εκτελούσε χρέη δοκιμαστή στην Williams-Mercedes, για την οποία οδήγησε σε 5 ελεύθερα δοκιμαστικά Παρασκευής και άλλες 3 μέρες δοκιμών και αυτή τη στιγμή αποτελεί τον μοναδικό οδηγό που έχει εμπειρία ανάμεσα στο Γερμανικό και το Ιταλικό power unit.

Ολοκληρώνοντας χθες την πρώτη του ημέρα δοκιμών μέσα στην C34, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την άποψή του για την αίσθηση που δίνει ο νέος κινητήρας της Ferrari, σχετικά με τον περσινό της Mercedes, που ήταν με διαφορά ο καλύτερος σε δύναμη, κατανάλωση και οδηγησιμότητα, με τον Nasr να δηλώνει πως αυτή τη στιγμή, παίρνει την ίδια αίσθηση.

Δεν οδήγησα τον περσινό (κινητήρα της) Ferrari, οπότε δεν ξέρω τι αίσθηση δίνει. Για εμένα, (ο φετινός) αισθάνεται αρκετά παρόμοιος αυτή τη στιγμή (με της Mercedes).

Ο Sebastian Vettel βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων τις δυο πρώτες ημέρες του τεστ, με την Sauber να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Ο Lewis Hamilton αποκάλυψε μέσα από δηλώσεις του, πως στη Mercedes δεν πιέζουν αυτή τη στιγμή το μονοθέσιο στο όριο, ενώ και ο ίδιος ο Vettel έσπευσε να ρίξει τους τόνους μετά την πρώτη ημέρα. Μάλιστα, ο Γερμανός φρόντισε να επαναλάβει το ίδιο και χθες, τονίζοντας πως οι όποιες συγκρίσεις, είναι πρώιμες.

Είναι πολύ νωρίς για να βγει ετυμηγορία για το πραγματικό επίπεδο αυτού του αυτοκινήτου, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με τις άλλες ομάδες, οι οποίες μπορεί να τρέχουν διαφορετικά προγράμματα. Ωστόσο, θα έλεγα ότι έχουμε μια καλή βάση για να δουλέψουμε.

Σήμερα στη Jerez συνεχίζει να οδηγεί ο Nasr για λογαριασμό της Sauber, ενώ στη Ferrari, τη θέση του Vettel έχει πάρει ο Kimi Raikkonen.

[Photo Copyrights: Daniel Reinhard/Sauber F1 Team]

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...