Επίσημο: Lotus Evora 400. Η ισχυρότερη και ταχύτερη Lotus παραγωγής

Σχετικά άρθρα

Lotus Evora 400 1

Πριν κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης σε μερικές ημέρες, η Lotus παρουσίασε την 2015 Evora 400.

Όπως μας λέει η ίδια η εταιρία, η Evora 400 είναι η “ταχύτερη και ισχυρότερη Lotus παραγωγής στην ιστορία της φίρμας”. Το μοντέλο έχει νέο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς και LED φώτα ημέρας, νέο πίσω προφυλακτήρα που επίσης φιλοξενεί αεραγωγούς, τον κλασικό πλέον διαχύτη αλλά και μία νέα αεροτομή “3 στοιχείων”. Όσον αφορά στον σχεδιασμό, νέοι είναι και οι καθρέφτες ενώ η Evora 400, εξοπλίζεται με σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 19/20 ιντσών που ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport.

Lotus Evora 400 3

Ενώ το εξωτερικό είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, η καμπίνα έχει διαφοροποιηθεί δραστικά. Το ταμπλό είναι νέο, το ίδιο και η κεντρική κονσόλα αλλά και ο πίνακας οργάνων. Το αυτοκίνητο έχει επίσης νέα καθίσματα, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υψηλότερης ποιότητας και το τιμόνι είναι κατασκευασμένο από σφυρήλατο μαγνήσιο! Αναβαθμισμένοι είναι τέλος οι διακόπτες και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Lotus Evora 400 7

Η ισχύς που κάνει την Evora 400 την ισχυρότερη Lotus παραγωγής, παρέχεται από έναν supercharged V6 κινητήρα με χωρητικότητα 3.5 λίτρων. Όπως φανερώνει και το όνομα, αυτός αποδίδει 400 άλογα και 410 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με ένα βελτιωμένο 6-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο ή προαιρετικά, με ένα 6-τάχυτο αυτόματο. Τα 100 km/h από στάση, έρχονται σε 4.2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα, είναι 300 km/h. Σύμφωνα με την Lotus, η Evora 400 είναι κατά 6 δευτερόλεπτα ταχύτερη από τον προκάτοχο της στην πίστα του Hethel.

Όσον αφορά τα μηχανικά που δεν είναι ο κινητήρας ή το κιβώτιο, η Evora 400 βασίζεται σε μία ελαφρώς ανασχεδιασμένη έκδοση του αλουμινένιου chassis της απλής Evora που μειώνει κατά 22 κιλά το βάρος. Το αυτοκίνητο έχει επίσης νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης – όταν εξοπλίζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο.

Η παραγωγή της Lotus Evora 400 θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη, θα γίνουν τον Αύγουστο. Η Evora 400 θα είναι διαθέσιμη και στις Η.Π.Α. όπου θα πωλείται από το φθινόπωρο ως MY2016 μοντέλο.

ΠηγήLotus

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...