Η Red Bull απειλεί ξανά με αποχώρηση από την F1, μέσω του Mateschitz αυτή τη φορά

Σχετικά άρθρα

Red Bull Racing

Οι απειλές της Red Bull Racing σχετικά με αποχώρηση από τη Formula 1 δεν ήταν απλώς κάποια λόγια του Helmut Marko. Η κατάσταση γύρω από το άθλημα και κυρίως γύρω από τον κινητήρα της Renault έχουν σαν αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Dietrich Mateschitz, να αναφέρει ξανά το ενδεχόμενο αποχώρησης της αυστριακής ομάδας από το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

Ο Αυστριακός ουσιαστικά ασκεί πίεση στη Renault, προκειμένου οι Γάλλοι να παραδώσουν στην ομάδα του ένα πιο ανταγωνιστικό power unit, όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε και την πιθανότητα εξαγοράς του μεριδίου της CVC.

Mateschitz

Θα παραμείνουμε στη Formula 1 μόνο αν έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, και χρειαζόμαστε έναν ανταγωνιστικό κινητήρα γι’ αυτό. Αν δεν έχουμε έναν, μπορεί ν’ αγωνιζόμαστε με το καλύτερο μονοθέσιο και τους καλύτερους οδηγούς χωρίς να παλεύουμε για τη νίκη.

Το πρόβλημα με την κατασκευή δικών μας μοτέρ, είναι ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Δεν είμαστε ένας κατασκευαστής μονοθεσίων που μπορεί να δικαιολογήσει την επένδυση. Έτσι, βασιζόμαστε στη Renault για να μειώσει τη διαφορά από τη Ferrari και κυρίως από τη Mercedes.

Φυσικά και η Renault μπορεί να έχει τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης. Ως κατασκευαστής, έχεις καθήκον να παραδώσεις ένα ανταγωνιστικό power unit. Αν μπορείς να το κάνεις, είναι εξαιρετικό. Αν, για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς, φύγε. Οι συνέπειες μετά θα είναι ξεκάθαρες.

ΠηγήAPA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα