Renault: Εξετάζουμε ακόμα και την αποχώρηση από τη Formula 1

Σχετικά άρθρα

F1 - WINTER TESTS JEREZ 2015

Πριν από το 2014, ίσως κι εσύ να πίστευες ότι η Renault θα πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή της Formula 1. Το 2014, όμως, μας έδειξε ότι η εταιρεία που ήθελε τους turbo V6 κινητήρες περισσότερο από τις Mercedes και Ferrari, είχε χειρότερο power unit από αυτές! Οι δικαιολογίες δεν άργησαν να ξεκινήσουν και όλοι μας περιμέναμε ότι ο Energy F1-2015 θα είναι ένα σημαντικά βελτιωμένο power unit. Μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα…

Έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» μεταξύ των Red Bull και Renault Sport F1, με τις κατηγορίες να δίνουν και να παίρνουν. Η αυστριακή ομάδα δεν αποκλείει την έξοδό της από το άθλημα, ενώ η Renault είχε πει πως αυτό δεν αποτελεί ενδεχόμενο για τους Γάλλους. Πρόσεξες; «Είχε πει», διότι τα πράγματα αλλάζουν.

Ο Cyril Abiteboul, αυτός που είχε αποκλείσει την αποχώρηση, τώρα δηλώνει πως υπάρχει ακόμα και αυτή η σκέψη στο τραπέζι.

F1 AUSTRALIAN GP 2015

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εξετάζουμε πολλές επιλογές, ακόμα και την έξοδο από τη Formula 1. Ειλικρινά, αν η Formula 1 είναι τόσο κακή για τη φήμη της Renault, αν δούμε ότι δυσκολευόμαστε με την τωρινή μορφή της, αν δεν αξίζει για τη Renault -έχοντας στο μυαλό ότι έχεις ένα προμηθευτή κινητήρων που δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για χρηματοδότηση στην ανάπτυξη- αυτό είναι που κοιτάμε.

Είδαμε στη Μελβούρνη ότι δεν είχαμε το ξεκίνημα που περιμέναμε, τόσο εντός όσο κι εκτός πίστας, έτσι, πριν σκεφτούμε την κατασκευή ενός μονοθεσίου, θα πρέπει να κοιτάξουμε τον κινητήρα, κάτι που είναι και η προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή. Στη συνέχεια, αν μπορέσουμε να το κάνουμε, θα πρέπει να σκεφτούμε την κατάσταση από πλευράς marketing και στρατηγικής, και θα δούμε αν υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνουμε σε σχέση με τώρα, αλλά για την ώρα είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε.

Όσο για τα λόγια του προς τον Adrian Newey, ο CEO της Renault Sport F1 λέει:

Δεν είναι αυτό που είπα. Ας το ξεχάσουμε. Ας δούμε την πρόοδο που κάναμε αυτές τις δύο εβδομάδες.

Australian F1 Grand Prix - Qualifying

Εν μέσω φημών για εμπλοκή της Renault στην Toro Rosso, ο επί κεφαλής της ιταλικής ομάδας, Franz Tost, μόνο πρόβλημα δεν εμφανίζεται να έχει με αυτό.

Νομίζω ότι θα ήταν μια φανταστική ευκαιρία για την Toro Rosso να κάνει το επόμενο βήμα προς τα εμπρός, επειδή η ομάδα θέλει να καθιερωθεί ως μία από τις 5 καλύτερες του πρωταθλήματος. Θα ήταν ακριβώς αυτό το βήμα που όλες οι ομάδες ψάχνουν για να μπουν στην 5άδα, να δουλέψεις μ’ έναν κατασκευαστή και να σε αγοράσει ένας κατασκευαστής.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα