Ελαφρύτερο αλλά και μικρότερο το νέο Opel Astra [w/video]

Σχετικά άρθρα

2016-Opel-Astra-rendering-2

Νέες πληροφορίες κυκλοφόρησαν σχετικά με την επόμενη γενιά του Opel Astra η οποία και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα D2XX και θα ζυγίζει περίπου 120 με 200 κιλά λιγότερα από όσα ζυγίζει η τωρινή γενιά, θα έχει μικρότερο μεταξόνιο κατά 23 χιλιοστά, με το συνολικό μήκος να μειώνεται κατά 49 χιλιοστά.

2016-Opel-Astra-rendering

Ωστόσο ο χώρος των επιβατών θα μεγαλώσει κατά 34 χιλιοστά και στο εσωτερικό θα υπάρχει τριάκτινο τιμόνι, βελτιωμένα καθίσματα, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής, ενώ θα υπάρχουν τρία επίπεδα εξοπλισμού Active, Exclusive και Innovation.

Opel Astra Sports Tourer (1)

Η Opel εξοπλίζει το νέο Astra με ενεργό cruise control, αλλά αποφάσισε να μην τοποθετήσει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενεργές αναρτήσεις και σύστημα τετρακίνησης. Για πρώτη φορά θα κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας, με την Opel να το συναρμολογεί σε Πολωνία και Αγγλία.

Κίνηση θα παίρνει από μια γκάμα τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου όπου ανάμεσά τους θα συναντάμε ένα τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.000αρη απόδοσης 105 ίππων, έναν 1.400αρη τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.400 κ.εκ απόδοσης 145 ίππων, έναν 1.600αρη τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 200 ίππων και έναν 1.600αρη τετρακύλινδρ κινητήρα πετρελαίου απόδοσης 95, 140 και 170 ίππων.

astra (2)

Τέλος, η Opel έχει ανακοινώσει ότι το Astra OPC θα παρουσιαστεί το 2017 και θα φορά έναν 1.600άρη turbo κινητήρα απόδοσης περίπου 280 ίππων, με την εταιρία να φημολογείται πως θα καταργήσει το Astra GTC, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει την sedan έκδοση.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Ο CEO του Opel Group Dr. Neumann Αναγγέλλει την Επόμενη Νέα Γενιά Opel Astra

  • Η 11η γενιά του συμπαγούς μοντέλου της Opel θα πρωταγωνιστήσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο
  • Ο CEO του Opel Group Dr. Neumann υπόσχεται ένα αποδοτικό, ελαφρύ και ευρύχωρο αυτοκίνητο

Συνεχίζοντας μία παράδοση οκτώ δεκαετιών συμπαγών μοντέλων Opel, ο CEO του Opel Group Dr. Karl-Thomas Neumann θα αποκαλύψει το νέο Astra στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (17 – 27 Σεπτεμβρίου, 2015). Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο πλήρως καμουφλαρισμένα πρωτότυπα εξέλιξης, αλλά ο Dr. Neumann υπόσχεται ότι το νέο Astra θα έχει “τρομερή σχεδίαση”, κορυφαία απόδοση και πληθώρα καινοτομιών.

Ο Dr. Neumann έχει θέσει νέες προτεραιότητες για την εξέλιξη της 11ης γενιάς του συμπαγούς μοντέλου της Opel που δημιουργήθηκε από λευκό φύλλο χαρτιού: πρόκειται για ένα επαναστατικό αυτοκίνητο, πολύ πιο αποδοτικό από κάθε άποψη (video). Χάρη στην πλήρη αξιοποίηση χώρου, παρά τις μειωμένες εξωτερικές διαστάσεις, η ευρυχωρία της καμπίνας επιβατών του νέου Astra θα αυξηθεί σημαντικά. Επιπλέον, οι ομάδες μηχανικών εξέλιξης κατάφεραν να μειώσουν θεαματικά το βάρος. Κατά συνέπεια θα είναι πιο ευέλικτο και θα μειωθεί αισθητά η κατανάλωση. Ο Dr. Neumann επιβεβαίωσε επίσης ότι λόγω της μεγαλύτερης επέλασης κινητήρων στην ιστορία της Opel, το νέο Astra θα εφοδιάζεται μόνο με προηγμένους κινητήρες επόμενης γενιάς.

Τα συμπαγή Kadett και Astra, με παραγωγή που ξεπερνά τα 24 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι τώρα, αποτελούν τον πυρήνα της γκάμας Opel από τότε που το πρώτο συμπαγές όχημα έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης. «Με κάθε γενιά Kadett, η Opel έκανε την ατομική μετακίνηση προσιτή σε εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, ενώ αρκετές γενιές  Astra έχουν λανσάρει καινοτόμες τεχνολογίες ανώτερης κατηγορίας μοντέλων στην προσιτή κατηγορία των συμπαγών» δήλωσε ο Dr. Neumann. «Κάθε νέα γενιά ανεβάζει ψηλότερα τον πήχη στην ασφάλεια, την άνεση και την απόδοση. Το νέο Astra θα θέσει και πάλι πρότυπα στην κατηγορία του. Μεταξύ άλλων, θα είναι το πρώτο νέο μοντέλο Opel το οποίο θα λανσαριστεί με τη μοναδική υπηρεσία OnStar της μάρκας που θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για άμεση βοήθεια και υποστήριξη 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.»

[/learn_more]

ΠηγήAutobild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr