Γίνεται να συνδυάζονται τα πίσω φώτα ενός λεωφορείου της Bova, τα μπροστά φωτιστικά σώματα του Punto, οι καθρέπτες του Rover 100, ο κλιματισμός του Rover 45 και αρκετά ακόμη μέρη, με τα supercars των περασμένων δεκαετιών; Και όμως γίνεται, μιας και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποίησαν στα supercars τους μέρη από από απλά αυτοκίνητα παραγωγής.

Παρότι οι πελάτες αναμένουν το καλύτερο σε αυτά, είτε πρόκειται για τις επιδόσεις, είτε για το στυλ και τη ποιότητα κατασκευής, οι κατασκευαστές supercars αναγκάστηκαν να επιλέξουν κάποιο εξάρτημα ενός συμβατικού αυτοκινήτου, είτε για λόγους ασφαλείας, είτε πιο πιθανό, για να μειώσουν το κόστος. Πάμε να δούμε 15 από αυτές τις περιπτώσεις.

1Noble M12 GTO

Η Noble επέλεξε να τοποθετήσει στο M12 GTO τα πίσω φωτιστικά σώματα της πρώτης γενιάς του Ford Mondeo.

2MG SV

Η MG στο SV supercar των 380+ ίππων, είπε να τοποθετήσει τα μπροστά φωτιστικά σώματα από τη δεύτερη γενιά του Fiat Punto.

3McLaren F1

Τα πίσω φωτιστικά σώματα της McLaren F1 προέρχονται από ένα λεωφορείο Bova Futura λόγω της TVR, ενώ και οι καθρέπτες του βρετανικού supercar προέρχονται από ένα άλλο αυτοκίνητο. Αυτοί, είναι γερμανικής προέλευσης, με την Volkswagen να τους τοποθετεί αρχικά στο Corrado.

4Lotus Elise S1

Δεν περίμενες πως ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της τελευταίας 20ετίας, η Lotus Elise S1, να φορά τους πλαϊνούς καθρέπτες από το Rover 100, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

5Pagani Zonda

Pagani διαβάζεις, Zonda βλέπεις, ίσως το πιο χαρακτηριστικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Ιταλικής εταιρίας, με τον Horacio Pagani και τους μηχανικούς της εταιρίας του, να δανείζονται το σύστημα κλιματισμού του Rover 45, για να το τοποθετήσουν στο supercar τους. Δεν μπορώ να φανταστώ την αντίδραση των κατόχων ενός τέτοιου αυτοκινήτου, σαν την 760RS των 1,5+ εκατ. ευρώ, όταν μάθουν πως πάνω στην αλουμινένια κεντρική κονσόλα βρίσκεται το σύστημα κλιματισμού ενός Rover, με την οθόνη και τα κουμπιά ελέγχου, να είναι ίδια και απαράλλαχτα..

6Noble M400

Ακόμη μια δημιουργία της Noble η οποία δανείζεται κάποιο μέρος ενός πολύ φθηνότερου μοντέλου. Πρόκειται για τα πίσω φωτιστικά σώματα του Hyundai Sonata.

7Jaguar XJ220

Περίμενες πως το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου -για κάποιο χρονικό διάστημα- να φορά τα πίσω φωτιστικά σώματα του Rover 200 και τους καθρέπτες του Citroen CX2 Series;

8Diablo και R390

Τόσο η Lamborghini Diablo όσο και το Nissan R390, χρησιμοποιούν τα μπροστά φωτιστικά σώματα από το Nissan 300ZX.

nismo-1

9Jaguar XJR-15

Η Jaguar XJR-15 και το Mazda 626 Coupe έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τα πίσω φωτιστικά σώματα.

10Pantera SI

Βλέπεις τα πίσω φωτιστικά σώματα της De Tomaso Pantera SI και λες “κάτι μου θυμίζουν”. Ψάχνεις και διαπιστώνεις πως είναι τα ίδια που έχει τοποθετήσει η Alfa Romeo στην 33.

11Ford GT40

Οι Αμερικάνοι της Ford επέλεξαν τα πίσω φωτιστικά σώματα του Simca 1000 για να τα τοποθετήσουν στο GT40.

12Miura SV

Lamborghini Miura SV και Fiat Dino. Εκτός από την Ιταλική τους καταγωγή, τα δύο αυτοκίνητα έχουν κοινά και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

13Espada

Ίδια φωτιστικά σώματα με ένα απλό αυτοκίνητο, έχει ακόμη ένα μοντέλο της Lamborghini. Πρόκειται για το Iso Rivolta Fidia 300, τα φώτα του οποίου χρησιμοποιήθηκαν στην Espada.

14Noble M600

Η Noble στο M600 επέλεξε τα πίσω φωτιστικά σώματα της Lotus Elise.