1262313271849335184

Οι κλέφτες πάντα θα βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον και ακριβό να κλέψουν από τα αυτοκίνητα…όταν δεν τα κλέβουν ολόκληρα. Παλιότερα επέλεγαν τους καταλύτες και τους αερόσακους, αλλά έχουμε δει περιστατικά που έχουν κλέψει καθίσματα από Audi RS4, για να μην αναφέρω τα αμέτρητα παραδείγματα κλοπής φωτιστικών σωμάτων.

Τελευταίο trend φαίνεται να είναι οι μπαταρίες των υβριδικών αυτοκινήτων και πιο συγκεκριμένα του Toyota Prius. Τουλάχιστον αυτό έχει παρατηρηθεί στην Αμερική, με τους ληστές να κόβουν τα καλώδια και να αφαιρούν από το όχημα τις μπαταρίες. Σύμφωνα με έναν αντιπρόσωπο της ιαπωνικής εταιρίας, μιλώντας στο Yahoo Autos, ανέφερε ότι κανονικά ένας μηχανικός χρειάζεται περίπου μια ώρα για την αφαίρεση των μπαταριών από το αυτοκίνητο, αλλά οι ληστές το κάνουν σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Ο λόγος της κλοπής δεν είναι άλλος από την μεταπώληση τους, καθώς με μια γρήγορη αναζήτηση θα δεις ότι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η συστοιχία των μπαταριών του Prius πωλείται από 700 με 1300 δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνεται η τιμή της εργασίας τοποθέτησης. Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες που έχουν δει το αυτοκίνητο τους να γίνεται συμβατικό, από υβριδικό, θα πρέπει να πληρώσουν από 3.000 μέχρι 7.000 δολάρια για να ξαναγίνει το Prius λειτουργικό.

Η πλειονότητα των περιστατικών αφορούν το Prius της τελευταίας γενιάς, οι οποίες μπορούν με ελάχιστες τροποποιήσεις να τοποθετηθούν σε άλλα αυτοκίνητα, με κύριο αποδέκτη το Prius δεύτερης γενιάς. Μη σου τύχει…