Η Koenigsegg One:1 κάνει νέο ρεκόρ στο Spa, με χρόνο 2:32.14

Σχετικά άρθρα

One

Τα χρονόμετρα έχει βαλθεί να τρελάνει η Koenigsegg One:1 από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε τις μετρήσεις. Μετά από το παγκόσμιο ρεκόρ στα 0-300-0 χλμ/ώρα, αλλά και το ρεκόρ που σημείωσε στην πίστα του Spa-Francorchamps, το σουηδικό megacar συνεχίζει ακάθεκτο! Οι Σουηδοί επισκέφθηκαν ξανά την πίστα, με στόχο ένα νέο ρεκόρ… και το κατάφεραν!

Ο Robert Serwanski μπήκε στην One:1 και γύρισε τα 7.004 μέτρα σε μόλις 2:32.14, σπάζοντας κατά 1,1 δευτερόλεπτο το προηγούμενο ρεκόρ. Να σου θυμίσω ότι το επόμενο ταχύτερο αυτοκίνητο στην πίστα είναι η McLaren P1, που έχει γράψει χρόνο στο 2:38, γεγονός που είναι από μόνο του αρκετό για να δείξει το μεγαλείο της One:1. Ναι, είναι σημαντικά ισχυρότερη, με 1.360 άλογα και 1.371 N·m, αλλά τελικά… στρίβει κιόλας!

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εταιρεία, το ρεκόρ αυτό δεν ήρθε με εύκολο τρόπο: Για ένα 2ήμερο ήταν η Koenigsegg στο Spa και σκόπευε να χρησιμοποιήσει την πρώτη μέρα για την επιλογή κατάλληλου set-up στο αυτοκίνητο και τη δεύτερη για να γράψει χρόνο. Πράγματι, αυτό έκανε, όμως την πρώτη ημέρα υπήρχε περιορισμός ήχου στα 110 dB και τη δεύτερη ημέρα στα 103 dB.

Η προσπάθεια σίγουρα επηρεάστηκε από αυτό και η Koenigsegg ισχυρίζεται ότι έπρεπε να κάνει γρήγορους γύρους την ημέρα πρώτη, ωστόσο το ρεκόρ είναι γεγονός, αν και η εταιρεία θεωρεί πως το εκπληκτικό της δημιούργημα μπορεί να κινηθεί ακόμα ταχύτερα μέσα στα δάση των Αρδεννών. Πού ξέρεις, μπορεί ο χρόνος να σπάσει -ξανά- στο μέλλον! Μέχρι τότε, πάμε να δούμε το 2:32.14…

ΠηγήKoenigsegg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...