Maserati Tipo 151, έρωτας με την πρώτη ματιά

Σχετικά άρθρα

Maserati Tipo 151 (1)

Η Maserati Tipo 151 είναι από εκείνα τα αυτοκίνητα που κάνουν την καρδιά σου να χτυπά δυνατά. Να την κάνουν να νοιώθει πως ερωτεύτηκε για ακόμη μια φορά, χαζεύοντας τον σχεδιασμό της.

Η Tipo 151 φημολογείται πως ήταν το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που μπορούσε να πιάσει τα 300 χλμ/ώρα στην αυθεντική ευθεία Mulsanne στην πίστα του Le Mans, αλλά η αξιοπιστία του V8 κινητήρα της, η έλλειψη επενδύσεων και η τύχη, δεν της χάρισαν ποτέ μια νίκη στον διάσημο 24-ωρο αγώνα αντοχής. Ποιος νοιάζεται όμως; Έχει σημασία που κέρδισε ποτέ το Le Mans;

Maserati Tipo 151 (4)

Η Maserati Tipo 151 είναι ο αντικαταστάτης της θρυλικής Tipo 61 Birdcage, με την Maserati να κατασκευάζει μόλις 3 Tipo 151 το 1962. Οι δύο από αυτές πήγαν απευθείας στην Αμερική για να αγωνιστούν με την ομάδα του Briggs Cunningham, με το αυτοκίνητό των φωτογραφιών, αυτό με τον αριθμό σασί 002 να πηγαίνει στην Γαλλία, μιας και είχε παραγγελθεί από την Maserati France για να τρέξει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans της ίδιας χρονιάς.

Το 1963 απόκτησε νέο σώμα και επιμηκυμένο σασί, που της έδινε την δυνατότητα να πιάσει τα 300 χλμ/ώρα, με τον V8 4.941 κ.εκ κινητήρα επιτρέπει στο αγωνιστικό να πιάσει τα 300 χλμ/ώρα στην ευθεία της Γαλλικής πίστας το 1964, αλλά μετά από πέντε ώρες αγώνα, το αυτοκίνητο εγκατέλειψε. Το 1965 επέστρεψε στο Le Mans, αλλά κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, ο οδηγός Lloyd “Lucky” Casner τράκαρε με αυτό, χάνοντας τη ζωή του. Οι ζημιές στο αυτοκίνητο ήταν τόσο μεγάλες που η ομάδα το έστειλε για αποκατάσταση στο εργοστάσιο στην Ιταλία. Τον επόμενο χρόνο, η ομάδα αγωνίστηκε στο Le Mans με άλλο αγωνιστικό, με το Tipo 65.

Maserati Tipo 151 (3)

10 χρόνια πέρασαν όταν ο συλλέκτης Peter Kaus αγόρασε την Tipo 151 και τα ανταλλακτικά από την Maserati και την επανέφερε στην αρχική της μορφή. Μόλις οι εργασίες του αυτοκίνητου ολοκληρώθηκαν, τοποθετήθηκε στο μουσείο του μουσείο Rosso Bianco του συλλέκτη κοντά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Maserati Tipo 151 (15)

Το 2007 το αυτοκίνητο πουλήθηκε από τον οίκο Bonhams όπου και το αγόρασε ο σημερινός ιδιοκτήτης του Barrie Baxter, που ξεκίνησε την ανακατασκευή του, για να του τοποθετήσει το σώμα που φορούσε το 1964-1965. Ο κινητήρας βρέθηκε στην Ιταλία όπου και έγινε rebuilt στην αρχική του μορφή. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το αυτοκίνητο εμφανίζεται σε διάφορα events κλασσικών αυτοκινήτων, όπως στο Goodwood Revival του 2012 αλλά και στο φετινό Le Mans Legends.

Για την ιστορία να πω, πως το ένα από τα δύο Tipo 151 που πήγαν Αμερική συνετρίβη, πήρε φωτιά και καταστράφηκε, ενώ το δεύτερο, έχει μετατραπεί σε αυτοκίνητο δρόμου, φορώντας έναν V8 αμερικάνικο κινητήρα. Έρωτας…

ΠηγήGoodwood

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...