Αίρονται τα όρια ταχύτητας στο Nürburgring το 2016

Σχετικά άρθρα

Nürburgring

Νωρίτερα μέσα στο έτος, ένα μοιραίο ατύχημα στο Nürburgring Nordschleife, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας θεατής, οδήγησε τους διαχειριστές της πίστας να θέσουν όρια ταχύτητας σε ορισμένα σημεία της διαδρομής και να απαγορεύσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν εκεί γρήγορους χρονομετρημένους γύρους. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της πίστας, τα όρια ταχύτητας θα καταργηθούν μέσα στο 2016.

Μια ομάδα 22 ειδικών (εμπειρογνώμονες, οδηγοί, μέλη του διοικητικού συμβουλίου), αποφάσισαν σε μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην αύξηση της ενεργητικής και της παθητικής διαδρομής στα 20 και κάτι χιλιόμετρα της διαδρομής. Για παράδειγμα, θα τοποθετηθούν μεγαλύτερες περιφράξεις, εγκεκριμένες από τη FIA, σε ορισμένα σημεία-κλειδιά της πίστας, όπως στα Schwedenkreuz και Döttinger Höhe, ενώ στο κομμάτι της Flugplatz πίστας θα στρωθεί νέα άσφαλτος σε μήκος περίπου 500 μέτρων. Μάλιστα οι διαχειριστές της πίστας λένε πως από τον Νοέμβριο του 2015 7 από τα 16 προβλεπόμενα μέτρα που αποφασίστηκαν θα έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, τότε θα μπορούσε να παρθεί απόφαση να αρθούν και τα όρια ταχύτητας.

ΠηγήNurburgring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr