Αρχική Γενικές Κατηγορίες Trends Γυναίκα πήρε πρόστιμο €600 επειδή δημοσίευσε φωτογραφία περιπολικού παρκαρισμένο σε θέση αναπήρων

Γυναίκα πήρε πρόστιμο €600 επειδή δημοσίευσε φωτογραφία περιπολικού παρκαρισμένο σε θέση αναπήρων

12
Γυναίκα πήρε πρόστιμο €600 επειδή δημοσίευσε φωτογραφία περιπολικού παρκαρισμένο σε θέση αναπήρων

police car spain

Μια γυναίκα από την Ισπανία πήρε πρόστιμο ύψους 600 ευρώ, επειδή δημοσίευσε μια φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο, που έδειχνε ένα περιπολικό της Ισπανικής αστυνομίας, να είναι παρκαρισμένο σε θέση αναπήρων.

Αυτό συνέβη γιατί από την 1η του Ιούλη στην Ισπανία έχει θεσπιστεί ένας νόμος που απαγορεύει την μη εξουσιοδοτημένη χρήση φωτογραφιών αστυνομικών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τους, τις εγκαταστάσεις που προστατεύουν ή κάποια επιχείρηση της αστυνομίας. Κάπως έτσι η γυναίκα πήρε το πρόστιμο επειδή δημοσίευσε τη παραπάνω φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε πως το περιπολικό, ένα Nissan Qashqai, δεν ήταν παρκαρισμένο παράνομα, μιας και οι αστυνομικοί πάρκαραν το όχημα εκεί, ώστε να αντιδράσουν σε μια πράξη βανδαλισμού που συνέβαινε στο σημείο εκείνο. Έτσι ο νόμος επιτρέπει στους αστυνομικούς να παρκάρουν όπου θέλουν το περιπολικό.