Τα μονοθέσια της Lotus μπορεί να κατασχεθούν μετά το Βελγικό GP

Σχετικά άρθρα

1189240-24864661-1600-900

Δεν ξέρω αν θυμάσαι τον Charles Pic -βέβαια δεν έχει κάνει και κάτι για τα τον θυμάσαι- τον Γάλλο οδηγό που αγωνίστηκε στην F1 για λογαριασμό των Marussia και Caterham και ήταν πέρυσι ο τρίτος οδηγός της Lotus. Ο Pic, λοιπόν, είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η ομάδα του Enstone, η οποία απειλείται με κατάσχεση των μονοθεσίων της στο Βέλγιο.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το 2014 η Lotus αντιμετώπιζε σωρεία προβλημάτων με τον turbo κινητήρα της Renault. Όταν τα προβλήματα άρχισαν να λύνονται και η Ε22 μπορούσε να γυρίσει αξιόπιστα στην πίστα, η ομάδα αποφάσισε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στους επίσημους οδηγούς της, Maldonado και Grosjean.

Όμως, το συμβόλαιο του Pic είχε μέσα συγκεκριμένο αριθμό εμφανίσεων σε ελεύθερες δοκιμές, ο οποίος δεν καλύφθηκε. Η Lotus έχει παραδεχθεί πως όντως υπήρξε θέμα, εξαιτίας της δύσκολης συγκυρίας με το power unit της Renault, το οποίο σκοπεύει να λύσει.

Χωρίς τίτλο

Στην προσπάθειά του ο Pic να επισπεύσει τα πράγματα, κατάφερε να πάρει διαταγή κατάσχεσης από βελγικό δικαστήριο, που αποτρέπει τα αυτοκίνητα και τον εξοπλισμό της Lotus από το να αποχωρήσουν από την πίστα, μέχρι την ολοκλήρωση του Grand Prix.

Η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο για την ομάδα, όταν την Πέμπτη το βράδυ, τρία μέλη της παρέμειναν στα γκαράζ μετά τις 11 μ.μ. για να φρουρούν τα αυτοκίνητα και τον εξοπλισμό, σπάζοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας της F1. Το θέμα έφτασε άμεσα στην FIA, η οποία δεν τιμώρησε την Lotus, εξαιτίας της παρέμβασης “εξωτερικών παραγόντων”.

Το ζήτημα απασχολεί πλέον τους δικηγόρους των δυο πλευρών, με τον συνιδιοκτήτη της Lotus, Gerard Lopez, να δηλώνει για την όλη κατάσταση:

Έχουμε το νομικό μας τμήμα να παρακολουθεί το θέμα. Αυτό θα επιλυθεί και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που να είναι επαρκής. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια διαφορά στον αριθμό των ημερών (που έπρεπε να έχει οδηγήσει ο Pic), αλλά ξέρω ότι θα βρούμε μια συμβιβαστική λύση, και η παράσταση συνεχίζεται.

Πιστεύω ότι τα αυτοκίνητα θα φύγουν (από το Spa) όπως είναι προγραμματισμένο. Δεν πιστεύω να υπάρξει τέτοιο θέμα. Ξέρω ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...