Αρχική Κατασκευαστές Alfa Romeo Πολλά και ενδιαφέροντα νέα μοντέλα από την FCA, ένα από αυτά το νέο Dodge Barracuda

Πολλά και ενδιαφέροντα νέα μοντέλα από την FCA, ένα από αυτά το νέο Dodge Barracuda

5
Πολλά και ενδιαφέροντα νέα μοντέλα από την FCA, ένα από αυτά το νέο Dodge Barracuda

Dodge Viper 1971 Powered Plymouth Barracuda

Οι αντιπρόσωποι του FCA Group, με επί κεφαλή τον Sergio Marchionne, είχαν meeting χθες στο Las Vegas, όπου σύμφωνα με τις διαρροές στα μελλοντικά σχέδια υπάρχουν ούτε λίγο ούτε πολύ τριάντα νέα ή/και ανανεωμένα μοντέλα.

Ένα από αυτά που είδαν οι παρευρισκόμενοι είναι το νέο Dodge Barracuda convertible, για το οποίο γίνεται λόγος τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια. Πολλές πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, παρά μόνο ότι θα βασίζεται στην ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα με την νέα Alfa Romeo Giulia. Άλλο ένα μοντέλο της Dodge που επιστήθηκε η προσοχή ήταν η νέα γενιά του Charger, το οποίο θα φέρει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 1999, ενώ και αυτό θα χτιστεί πάνω στην προαναφερθείσα πλατφόρμα.

Ακόμα, είναι πολύ πιθανό η αμερικάνικη εταιρία να επαναφέρει το λογότυπο GLH (Go’s Like Hell), με το πρώτο μοντέλο που θα το αποκτήσει να είναι το Dart. Το αυτοκίνητο θα κοστίζει λιγότερο από 20.000 δολάρια και θα διαθέτει έναν 1.800άρη ή 2-λιτρο turbo κινητήρα που θα αποδίδει λιγότερα άλογα από το Dart SRT, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2016 και θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης.

maxresdefault

Από την άλλη, η Jeep είχε να δείξει το νέο Grand Wagoneer, το Grand Cherokee SRT Trackhawk και το νέο Wrangler. To πρώτο θα είναι ο ανταγωνιστής του Range Rover, με τους αντιπροσώπους να κάνουν τις όποιες παρατηρήσεις τους πάνω στο μοντέλο, προτού τελικά αυτό παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό. Το πότε τελικά το μοντέλο θα παρουσιαστεί στο κοινό είναι άγνωστο. Ο αρχικός προγραμματισμός έλεγε πως το μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2018, αλλά πρόσφατη αναφορά έλεγε πως θα καθυστερήσει τουλάχιστον έναν χρόνο, με το μοντέλο να πωλείται στις αγορές όλου του κόσμου.

Η γρήγορη έκδοση του Grand Cherokee θα κινείται από τον supercharged V8 των 6.2 λίτρων του Hellcat που αποδίδει πάνω από 700 άλογα και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF και φυσικά, σύστημα τετρακίνησης. Οι επιδόσεις αναμένεται να είναι τρομερές καθώς λέγεται ότι τα πρώτα 96 km/h θα έρχονται σε λιγότερο από 3.5 δευτερόλεπτα και η τελική θα είναι στην περιοχή των 320 km/h. Τέλος, για τη νέα γενιά του σκληροτράχηλου Wrangler ένας αντιπρόσωπος ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του είναι αρκετά αληθινός σε αυτόν της υπάρχουσας γενιάς.

Σε ότι αφορά νέο Wrangler, η FCA το έδειξε στους αντιπρόσωπους της, τονίζοντας πως θα είναι οικονομικότερο από το υπάρχον. Το μοντέλο αναμένεται στην αγορά το 2017. Επίσης η Jeep ετοιμάζει ένα ακόμη, μικρό συμπαγές SUV, που θα αντικαταστήσει τα Patriot και Compass.

Τέλος, οι αντιπρόσωποι της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού είδαν και το crossover της Alfa Romeo, καθώς και το Fiat 124 Spider, αλλά δεν έγινε κάποιο σχόλιο για το πως μοιάζουν.