Το 5ετές πλάνο της FCA για Chrysler, Jeep, Dodge και Ram

Σχετικά άρθρα

FCA Corporate sign

Η μεγάλη ημέρα για την Fiat Chrysler Automobiles ήρθε. Το ημερολόγιο γράφει 6 Μαΐου και ο Sergio Marchionne ανακοίνωσε σήμερα το πενταετές πλάνο του για όλες τις εταιρίες του ομίλου που διοικεί. Αρχικά θα δούμε τα πλάνα του Ιταλού για τις Chrysler, Jeep, Dodge και Ram.

fca4

Η Chrysler δεν είναι ούτε θα γίνει πολυτελής μάρκα, αλλά μια αμερικάνικη μάρκα για το ευρύ κοινό, όπως είπε και ο CEO της Al Gardner. Έως το 2018 η εταιρία θέλει να πουλά 800.000 αυτοκίνητα, υπερδιπλάσια από όσα πούλησε το 2013 (350.000). Για να πετύχει τέτοια τεράστια αύξηση στις πωλήσεις χρειάζονται όπως είναι φυσικό νέα αυτοκίνητα, με την Chrysler να παρουσιάζει στην έκθεση του Los Angeles τον ερχόμενο Νοέμβριο το ανανεωμένο 300, ενώ το 2016 θα βγει στην αγορά το Chrysler 100, ένα μοντέλο της C κατηγορίας που θα τεθεί απέναντι από τα Ford Focus, Honda Civic, Toyota Corolla και Chevrolet Cruze. Όπως καταλαβαίνεις το αυτοκίνητο αυτό είναι ένα από τα κλειδιά για τον στόχο των 800.000 πωλήσεων.

Το νέο Town & Country θα βγει και αυτό το 2016, με την FCA να σκοτώνει το αδερφάκι του, το Dodge Grand Caravan, έτσι ώστε να μην υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που υπήρχαν εδώ και καιρό. Το νέο Town & Country θα βγει και σε plug-in υβριδική έκδοση, με την Chrysler να δηλώνει πως θα είναι ένα το πιο αποδοτικό minivan της αγοράς.

fca3

Η Jeep από τη μεριά της θέλει μέσα στα επόμενα χρόνια να επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων της σε 6 οικογένειες αυτοκινήτων, τα οποία θα κατασκευάζονται σε έξι χώρες. Για να το πετύχει αυτό θα προσθέσει στη γκάμα της ένα μοντέλο μικρότερο από το Cherokee, όπως και ένα 7-θέσιο αυτοκίνητο, το Grand Wagoneer. Στόχος είναι έως το 2018 να διπλασιάσει τις πωλήσεις της και να πουλά 800.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Το Renegade θα ανανεωθεί το 2017, ενώ το Grand Wagoneer θα βγει στην αγορά το 2018. Το 2016 είναι μια σημαντική χρονιά για την Jeep μιας και τότε συμπληρώνονται τα 75στα γενέθλια της. Τότε θα παρουσιαστεί ένα νέο C-SUV, με το Cherokee να ανανεώνεται. Ωστόσο ο κύκλος ζωής των Patriot και Compass θα ολοκληρωθεί εκείνη την χρονιά.

Σε ότι αφορά τα best-seller μοντέλα της, το Wrangler και το Grand Cherokee. Η νέα γενιά του πρώτου θα βγει στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με το Grand Cherokee να ανανεώνεται στα τέλη του 2015, ενώ το 2017 θα βγει στην αγορά η νέα γενιά του.

fca1

Στην Dodge από την άλλη, η SRT ξαναγίνεται μέρος της, αφού ενοποιείται ξανά με την μητρική εταιρία. Ο Sergio Marchionne ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην SRT ο CEO της Ralph Gilles, αλλά δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για τις χαμηλές πωλήσεις της νέας Viper.

Η Viper θα ανανεωθεί στα μέσα του 2015, ενώ το Dart θα ανανεωθεί στα μέσα στου 2016, με την SRT έκδοση του να ακολουθεί μερικούς μήνες μετά. Θα είναι τετρακίνητη και θα φορά έναν turbo κινητήρα. Την ίδια χρονιά θα βγει στην αγορά το νέο Journey (λέγε με Fiat Freemontστην Ευρώπη), με την SRT έκδοση να παρουσιάζεται το 2017. Το 2017 είναι η χρονιά που το Durango θα ανανεωθεί.

Το 2018 θα βγει στην αγορά ένα νέο sedan και hatchback μοντέλο της B κατηγορίας, το οποίο δεν έχει ακόμη αποκτήσει ακόμη όνομα. Στα μέσα του ίδιου χρόνου θα βγούνε τα νέα Challernger και Charger, τα οποία όπως είναι φυσικό θα αποκτήσουν και SRT εκδόσεις.

Τέλος η Dodge σκοτώνει το Avenger, μιας και η παραγωγή του ολοκληρώνεται φέτος, ενώ ταφόπλακα μπαίνει και στο Grand Caravan το 2016. Στόχος της Dodge είναι να πουλά 600.000 αυτοκίνητα.

fca4

Τέλος για την Ram η FCA έχει βάλει ως στόχο να πουλά 620.000 αυτοκίνητα με το Light Duty να ανανεώνεται ελαφρά το 2015, το Heavy Duty θα ανανεωθεί ελαφρά το 2016, ενώ τα βασικά facelift θα παρουσιαστούν το 2017 και 2018 αντίστοιχα. Σε ότι αφορά το Dacota, αυτό πλέον μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Συνολικά η FCA θέλει έως το 2018 η Chrysler, η Jeep και η Dodge να πωλούν συνολικά 3,92 εκατ. αυτοκίνητα με την πρώτη να πουλά 1,9 εκατ, την δεύτερη 800.000, την Dodge 600.000 και την Ram 620.000 αυτοκίνητα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πενταετές πλάνο των παραπάνω εταιριών της Fiat-Chrysler Automobiles, μπορείς και αξίζει να διαβάσεις εδώ (Chrysler, Jeep, Dodge, Ram).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...