Η BMW θέλει να επεκτείνει την “i” υπο-μάρκα της

Σχετικά άρθρα

bmw_logo_i-models_14

Φρανκφούρτη δεν είναι μόνο νέα μοντέλα αλλά δηλώσεις και για το μέλλον… είτε μιλάμε για το εγγύς μέλλον, είτε μιλάμε για το απώτερο. Μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης, ο επικεφαλής πωλήσεων της BMW, Ian Robertson δήλωσε ότι “η μονάδα i θα συνεχίσει να εξελίσσεται” ενώ η Γερμανική εταιρία έχει ήδη έναν αριθμό μοντέλων που βρίσκονται ήδη υπό εξέταση με την τελική απόφαση να μην αργεί να παρθεί.

Να θυμίσουμε ότι οι πωλήσεις του i3  ξεκίνησαν στα τέλη του 2013 ενώ το i8 λανσαρίστηκε στην αγορά στα μέσα του 2014. Έκτοτε, ακούμε μονάχα φήμες για το επερχόμενο i5 χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο. Και όλα αυτά, ενώ οι ανταγωνιστές έχουν κάνει άλματα στον συγκεκριμένο τομέα. Όμως η BMW έχει ένα στρατηγικό πλάνο και δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει. Εστιάζει στη χρήση ελαφριών υλικών καθώς και την τεχνολογία των μπαταριών. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του CFO της, Friedrich Eichiner:

Δεν πιστεύουμε ότι έχει νόημα να φορτώσουμε τα αυτοκίνητα με εκατοντάδες κιλά μπαταριών ώστε να πετύχουμε μεγάλη αυτονομία. Δεν είναι αυτή η λύση. Πιστεύουμε ότι η χωρητικότητα των μπαταριών θα διπλασιαστεί σύντομα.

Σε στάση αναμονής λοιπόν. Ίσως περιμένει την επόμενη γενιά μπαταριών για να μας παρουσιάσει κάποιο νέο “i” μοντέλο. Ο ανταγωνισμός όμως δεν περιμένει…

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...