Έκθεση Φρανκφούρτης 2015: Audi S8 Plus

Σχετικά άρθρα

Audi S8 Plus live (2)

Και το S8 Plus βρίσκεται στο περίπτερο της Audi στη Φρανκφούρτη. Το μοντέλο φορά τον twin-turbo V8 4 λίτρων, απόδοσης 605 ίππων και 700 Nm ροπής -750 σε λειτουργία overboost-. 85 άλογα επιπλέον σε σύγκριση με το S8, χάρη στην τροποποιημένη εξάτμιση, την διαφορετική γεωμετρία των turbos και το νέο πρόγραμμα στην ECU. Κατά συνέπεια, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 3.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h – ή 305 km/h με το προαιρετικό Dynamic Package. Πριν φύγουμε από τον κινητήρα, να προσθέσουμε ότι συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο – tiptronic.

Η ισχύς περνά στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης. Η Audi έχει αλλάξει τις ρυθμίσεις της αερανάρτησης ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι πλέον δυναμικό και ειδικά ρυθμισμένο για το S8 Plus. Το αυτοκίνητο πατάει σε ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών με ελαστικά διάστασης 275/35 ενώ μέσα σε αυτές, “κρύβονται” τα carbon-ceramic φρένα.

Audi S8 Plus live (5)

Εξωτερικά, οι αλλαγές είναι περιορισμένες και δεν προδίδουν το “plus” που κρύβει το συγκεκριμένο S8 στον τίτλο του. Κάποια μέρη του αμαξώματος –το εμπρός lip spoiler, τα πτερύγια στις εισαγωγές, τα καλύμματα των καθρεπτών κ.ά- είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και μπορούν να παραγγελθούν “άβαφα” ενώ οι σημαντικότερες διαφορές εντοπίζονται στα φιμέ πίσω φωτιστικά σώματα –τα εμπρός είναι Matric LED- και σε κάποιες λεπτομέρειες στον διαχύτη και την εξάτμιση.

Audi S8 Plus live (14)

Προαιρετικά, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν την εμφάνιση του “απλού” S8 για ακόμα πιο stealth look. Το εσωτερικό, είναι διακοσμημένο με sport λεπτομέρειες ενώ τόσο ο ουρανός όσο και η εταζέρα είναι επενδυμένα με μαύρη alcantara. Κατά τα άλλα, κυριαρχούν τα piano black και τα αλουμινένια διακοσμητικά ενώ οι κόκκινες λεπτομέρειες σπάζουν τη μονοτονία. Το Audi S8 Plus είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με το “κοντό” μεταξόνιο και τιμή που ξεκινά από τις €145.200.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...