Καλείται σε απολογία από τους αγωνοδίκες η Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP SINGAPORE F1/2015 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Ενώπιον των αγωνοδικών θα βρεθεί η Ferrari, καθώς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για ένα περιστατικό που συνέβη και έχει σχέση με την παραβίαση της διαδικασίας μετά τον αγώνα.

Με μία απλή ανακοίνωση τους οι αγωνοδίκες του GP της Σιγκαπούρης ανέφεραν χαρακτηριστικά:

Καλείτε σε απολογία η ομάδα της Ferrari για παραβίαση του άρθρου 12.1.1.i του διεθνούς αθλητικού κώδικα της FIA, που αφορά περιστατικά που συμβαίνουν μετά τον αγώνα και σε διαδικασία parc ferme.

Έτσι ένα εκπρόσωπος της Ferrari καλείτε στις 11 μμ ώρα Σιγκαπούρης να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις στους κριτές και στους υπεύθυνους της FIA για το τι ακριβώς συνέβη. Η Ιταλική ομάδα τελικά απέφυγε την οποιαδήποτε τιμωρία.

Ας δούμε όμως τι έγινε αναλυτικά και το τι δήλωσαν FIA και Ferrari για το περιστατικό που συνέβη μετά το τέλος του αγώνα, με βασικό υπαίτιο τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας Massimo Rivola και τη συμπεριφορά του προς τους κριτές.

Η Ιταλική ομάδα πρώτη έστειλε στην FIA και τους αγωνοδίκες μία επιστολή ταπεινής συγνώμης για το περιστατικό που συνέβη μετά το τέλος του αγώνα, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο δε θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Από την πλευρά της FIA και των αγωνοδικών υπήρχε η εξής ανακοίνωση:

Οι αγωνοδίκες, έλαβαν την εξής καταγγελία από τον γραμματέα της εκδήλωσης για λογαριασμό του εαυτού του και των μελών ασφάλειας της πίστας και συγκεκριμένα του Parc Ferme, ότι ορισμένα μέλη της Scuderia Ferrari δε συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες τους και συμπεριφέρθηκαν με ανάρμοστο τρόπο και συγκεκριμένα ο team manager (αναφέρεται στον Rivola) της Ιταλικής ομάδας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...