Ferrari: Δε φταίμε εμείς για την κατάσταση της Red Bull

Σχετικά άρθρα

Red Bull Racing

Το όνομα της Ferrari φεύγει από τις διαθέσιμες επιλογές της Red Bull Racing, συνεπώς το πρόβλημα που έχει προκύψει με το θέμα των κινητήρων γίνεται εντονότερο. Αν η Ferrari δεν δώσει τελικώς τους κινητήρες της στην αυστριακή ομάδα, τότε δύο είναι τα ενδεχόμενα: αποχώρηση από τη Formula 1 ή συνέχιση της «συνεργασίας» με τη Renault, ακόμα κι αν οι Γάλλοι ολοκληρώσουν την εξαγορά της Lotus.

Η ιταλική ομάδα προφανώς ανησυχεί για την ανταγωνιστικότητα των αντιπάλων της με έναν δυνατότερο κινητήρα, ενώ η Red Bull από την πλευρά της δεν δέχεται έναν φετινό κινητήρα. Αν για την κατάσταση αυτή κάποιοι κατηγορούν τη Ferrari, ο επί κεφαλής της Scuderia, Maurizio Arrivabene, εξηγεί πως η ευθύνη δεν είναι στη δικιά του πλευρά.

Η Red Bull δεν έχει κινητήρα για το 2016 και φαίνεται πως φταίμε εμείς γι’ αυτό, αλλά δεν είναι έτσι. Προφανώς, πρέπει να σχεδιάσουμε ό,τι κι αν κάνουμε. Και η επισκόπηση του νέου αναπτυξιακού μας προγράμματος και της παραγωγής των νέων κινητήρων, σε περίπτωση που προμηθεύουμε ακόμα μία ομάδα, θα άλλαζε όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει τώρα.

GP GIAPPONE F1/2015

Ο Arrivabene βρίσκει ευκαιρία να χτυπήσει την RBR, καθώς ισχυρίζεται πως, μόνο όταν η Mercedes τούς έκλεισε την πόρτα, κινήθηκαν προς τη Ferrari, κάτι που έγινε μετά από το Ιταλικό Grand Prix. Φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Ιταλός δε θέλει να δώσει κινητήρες στην ομάδα του Milton Keynes, όμως επισημαίνει πως τα πάντα θα αλλάξουν αν την εντολή δώσει το αφεντικό της Ferrari, Sergio Marchionne.

Είμαι σίγουρος πως πίστευαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τον κινητήρα της Mercedes το 2016. Έτσι, όχι μόνο έχουν διακόψει το συμβόλαιο με τη Renault, αλλά με την Infiniti και την Total, επίσης. Μόνο όταν πήραν το όχι ήρθαν σ’ εμάς. Αν μας το είχαν πει τον Ιούνιο, για παράδειγμα, τότε θα είχαμε τον χρόνο να το εξετάσουμε. Αλλά, ήρθαν και μας μίλησαν μετά τη Monza.

Για να σκεφτούμε μία 4η ομάδα τώρα, θα χρειαστούμε δικούς μας μηχανικούς να παρακολουθούν τη χρήση των κινητήρων, όπως κάνουμε σήμερα με τη Sauber και τη Manor. Και αυτοί οι μηχανικοί δεν μπορεί να είναι παιδιά που μόλις βγήκαν από το πανεπιστήμιο. Η Formula 1 δεν είναι έτσι. Αν αύριο ο Πρόεδρος της εταιρείας μου πει «δώσ’ τους κινητήρες», τότε θα πρέπει να αλλάξω όλα όσα είχαμε σχεδιάσει πολύ προσεκτικά εδώ και πολύ καιρό.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα