Το Fiat Egea έγινε Tipo

Σχετικά άρθρα

151012_Fiat_Tipo

Όπως ανακοίνωσε προ ολίγων λεπτών η Fiat, το Aegea/Egea στην Ευρώπη θα πωλείται με το όνομα Tipo. Το Fiat Tipo θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ιταλία από τον Δεκέμβριο, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα.

Fiat-Egea-front-three-quarter-white-spotted-in-the-wild-without-disguise

Το τετράθυρο αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Fiat στη Τουρκία και θα εξοπλίζεται με δύο Multijet II turbodiesel κινητήρες και δύο βενζίνης απόδοσης μεταξύ 95 και 120 ίππων, που θα συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Συγκεκριμένα, το Fiat Tipo θα είναι διαθέσιμο με έναν 1400άρη, Fire βενζινοκινητήρα 95 ίππων καθώς και έναν E.torQ 1.6 λίτρων με 110 άλογα. Θα προσφέρονται επίσης δύο πετρελαιοκινητήρες, έναν 1,3 λίτρων με 95 άλογα και έναν 1,6 λίτρων με 120.

Fiat-Egea-front-three-quarter-spotted-in-the-wild-without-disguise

To νέο sedan έχει μήκος 4.5 μέτρων, πλάτος 1.78 μέτρων και ύψος 1.48 μέτρων με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.64 μέτρα. Όσον αφορά στο εσωτερικό, η Fiat εξόπλισε το Egea με ένα καλαίσθητο ταμπλό που διαθέτει μία ασημί χρώματος λωρίδα στο κέντρο του, να διατρέχει ολόκληρο το πλάτος του. Το τιμόνι είναι τριάκτινο με χειριστήρια ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Uconnect συνδυάζεται με μία οθόνη αφής 5 ιντσών.

Fiat-Egea-interior-spotted-in-the-wild-without-disguise

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Νέο Compact Sedan από την Fiat: και το όνομα αυτού, TIPO

Η προσδοκία για το όνομα του νέου compact sedan της Fiat ήταν μεγάλη αλλά η αναμονή έχει πλέον τελειώσει. Ένα όνομα με ιστορική αξία δίνεται στο νέο τριών όγκων σεντάν που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Κωνσταντινούπολης τον Μάιο. Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν στην Ιταλία το Δεκέμβριο και σταδιακά θα αναπτυχθούν στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής ΕΜΕΑ.

TIPO: αυτό θα είναι το όνομα που θα φέρει το νέο compact sedan σε όλες τις αγορές της περιοχής ΕΜΕΑ, με την εξαίρεση της Τουρκίας, όπου το όνομα του προγράμματος “Ægea” αποδείχτηκε τόσο επιτυχημένο ώστε αποφασίστηκε να διατηρηθεί για το αυτοκίνητο. Η συμβολική ονομασία του νέου Fiat TIPO, άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία της Fiat, επανέρχεται σήμερα σε ένα παγκόσμιο μοντέλο για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων.

Το σημερινό Fiat TIPO είναι ένα εξ ολοκλήρου νέο αυτοκίνητο το οποίο δημιουργήθηκε εξ αρχής ως ένα τριών όγκων σεντάν, ενσωματώνοντας την “Born to be Sedan” αντίληψη που ενισχύεται από τις φυσιολογικά “ρέουσες” γραμμές, χαρακτηριστικό του Ιταλικού σχεδιασμού, που εγγυούνται την προσωπικότητα και το στιλ, συνδυάζοντάς τα με τη λειτουργικότητα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα λειτουργικό αυτοκίνητο γεμάτο με χρήσιμες λύσεις στη σωστή τιμή – σημαντικά στοιχεία για την οικογένεια λειτουργικών αυτοκινήτων της Fiat – που εστιάζει σε αυτό που πραγματικά έχει αξία για το κοινό, με απλή γκάμα εκδόσεων και ξεκάθαρη τιμολογιακή πολιτική. Εξοπλισμένο με αξιόπιστους, υψηλών επιδόσεων και οικονομικούς κινητήρες: δύο τουρμποντίζελ Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ απο 95 έως και 120 ίππους.

Ένα παγκόσμιο μοντέλο για ένα παγκόσμιο brand: το Fiat TIPO σχεδιασμένο στο σχεδιαστικό κέντρο της FCA στην Ιταλία, εξελίχθηκε στην Τουρκία σε συνεργασία με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Tofaş και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Tofaş στην Προύσα – μία από τις καλύτερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις αυτοκινήτου στον κόσμο, όπως αποδεικνύει η πρόσφατη κατάταξή του στην κατηγορία Xρυσού Mεταλλίου από το σύστημα αξιολόγησης World Class Manufacturing – για να πωλείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην περιοχή ΕΜΕΑ.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...