Η Lotus βλέπει ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη Renault στα τέλη του έτους

Σχετικά άρθρα

Lotus

Το ενδιαφέρον από την πλευρά της Renault για την εξαγορά της Lotus και την επιστροφή ως ομάδα στη Formula 1 βρίσκει ενθουσιασμό στην άλλη πλευρά. Βέβαια, μια εξαγορά τέτοιου είδους δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί η αγορά, ωστόσο τίποτα για την ώρα δεν είναι δεδομένο, κάτι που αφορά και τη Red Bull: η αυστριακή ομάδα έχει πλέον ως μόνη ουσιαστική επιλογή αυτή της Renault για το 2016, όμως παραμένει άγνωστο αν τελικά οι Γάλλοι είναι πρόθυμοι να δώσουν τον κινητήρα τους ξανά στη RBR, μετά από όλα έχουν ειπωθεί στο παρελθόν.

Ο αναπληρωτής επί κεφαλής της βρετανικής ομάδας, Federico Gastaldi, θεωρεί πως τα πάντα θα είναι τελειωμένα στα τέλη του έτους, ενώ λέει πως έμεινε έκπληκτος από το γεγονός ότι ο Romain Grosjean υπέγραψε με την Haas, τονίζοντας πως εθνικότητα του αντικαταστάτη του δεν είναι γι’ αυτόν σημαντική.

Δεν είναι πλέον μια απόφαση που μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας. Το σύνολο της αγοράς είναι μια μεγάλη διαδικασία, η οποία πιθανώς θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβρη. Δε νομίζω ότι θα υπάρξουν κάποιες αποφάσεις μέχρι τότε, εκτός κι αν η διοίκηση της Renault ξαφνικά αποφασίσει κάτι άλλο.

Μείναμε έκπληκτοι όταν ο Romain αποφάσισε να μας αφήσει, καθώς ήταν ένας καλός οδηγός για αυτή τη δουλειά. Είχε την εμπειρία, ήταν χρόνια μαζί μας και είναι Γάλλος. Έτσι, εκπλαγήκαμε όταν αποφάσισε να πάει στην Haas. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η εθνικότητα δεν θα παίξει ρόλο. Αλλά, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αξιολογήσουν οι νέοι ιδιοκτήτες.

Οι δηλώσεις από την πλευρά της Renault έρχονται διά στόματος Cyril Abiteboul, ο οποίος λέει πως επικεντρώνονται στην πραγματοποίηση της συμφωνίας με την ομάδα του Enstone.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...