Η Ferrari 290 MM του Fangio θα δημοπρατηθεί τον Δεκέμβριο

Σχετικά άρθρα

1956-ferrari-290-mm-front-three-quarters-1

Ferrari και Juan Manuel Fangio. Δύο ονόματα που ξεχωριστά κερδίζουν την προσοχή μας ενώ αν συνδυαστούν, τότε μιλάμε για κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όπως η 290 MM by Scaglietti που θα δημοπρατήσει ο οίκος RM Sotheby’s στις 10 Δεκεμβρίου.

Η 290 MM με αριθμό chassis 0626 είναι το όχημα που οδήγησε ο μεγάλος Juan Manuel Fangio στον Mille Miglia του 1956. Τερμάτισε στην 4η θέση γενικής ενώ το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο οδήγησε και ο Phil Hill αλλά και ο Wolfgang von Trips.

Οδηγήθηκε από τους καλύτερους οδηγούς της δεκαετίας του ’50 και κατασκευάστηκε για τον καλύτερο –ίσως- οδηγό στην ιστορία, αυτό είναι ένα αυτοκίνητο με το οποίο ασχολήθηκε προσωπικά ο Enzo Ferrari […].

Δήλωσε ο Peter Wallman της RM Sotheby’s. Αν η αξία ενός αυτοκινήτου εκτιμάται από την ιστορία του, τότε η Ferrari 290 MM by Scaglietti του 1956 είναι σχεδόν ανεκτίμητη… Όμως δημοπρατείται όπως είπαμε στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε τότε θα μάθουμε πόσο κοστίζει.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...