Button: Σε καμία περίπτωση δεν ήμασταν όσο γρήγοροι περιμέναμε

Σχετικά άρθρα

Jenson Button on track.

Θετικό χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα του Αμερικανικού Grand Prix για την Mclaren. Οι Button και Alonso πάλευαν για βαθμούς στον συγκεκριμένο αγώνα -εξαιτίας βέβαια και των πολλών εγκαταλείψεων- με τον Βρετανό να περνάει έβδομος την καρό σημαία, αλλά να μαζεύει τους βαθμούς της έκτης θέσης, εξαιτίας της ποινής του Carlos Sainz Jr που τερμάτισε μπροστά του.

Ο Alonso χρησιμοποίησε τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda, αλλά για μια ακόμη φορά αντιμετώπισε προβλήματα, μένοντας τελικά ενδέκατος, μπροστά μόνο από τον Alex Rossi της Manor. Οι οδηγοί της ομάδας περίμεναν πολλά από την τέταρτη αυτή έκδοση του RA615H Hybrid, με τον JB να δηλώνει χαρακτηριστικά πως ήθελε ο Fernando να τον διαλύσει, μένοντας συνολικά απογοητευμένος από την εμφάνιση της MP 4-30.

Ο ρυθμός μας δεν ήταν σε καμία περίπτωση κοντά σε αυτό που περιμέναμε εδώ. Έτσι, σε σύγκριση με την Toro Rosso για παράδειγμα, εκείνοι ήταν πολύ πιο γρήγοροι, πάρα πολύ πιο γρήγοροι από ό,τι περίμενα εδώ γύρω, και ιδιαίτερα στις στροφές μέσης της υψηλής ταχύτητας. Πίστευα πως εμείς θα είμαστε πιο δυνατοί, αλλά δεν ήμασταν.

Πρέπει, λοιπόν, να δούμε το γιατί. Ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά είμαι χαρούμενος με την έκτη θέση. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά με αυτό, αλλά με εξαίρεση τη θέση, ο ρυθμός του μονοθεσίου δεν ήταν τόσο συναρπαστικός.

Eric Boullier.

Η McLaren διαχειρίζεται ένα ακόμη θέμα τις τελευταίες εβδομάδες, αφού η αδυναμία της Red Bull να εξασφαλίσει κινητήρα από την Mercedes ή την Ferrari, έχει φουντώσει τις φήμες περί συνεργασίας με την Honda. Όμως, ο Eric Boullier φροντίζει για μια ακόμη φορά να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Θέλαμε να συνεργαστούμε με την Honda ως επίσημος εταίρος, διότι πιστεύουμε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουμε πρωταθλητές. Ως πελάτης ενός κατασκευαστή κινητήρων, δεν μπορείς να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής. Αυτό είναι ένα προνόμιο που βρήκαμε και δεν θέλουμε να το μοιραστούμε.

[Πηγές: Motorsport.com, Crash]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...