Button: Θέλω να με διαλύσει ο Alonso στο Austin!

Σχετικά άρθρα

Button-Alonso

Ως ο νούμερο ένα οδηγός της McLaren, αυτός που δοκίμασε τον Spec 4 κινητήρα της Honda στη Ρωσία ήταν ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός θα έχει το ίδιο, νέο power unit ξανά στο Αμερικανικό Grand Prix, εν αντιθέσει με τον Jenson Button που θα περιοριστεί στον Spec 3 κινητήρα, κάνοντας υπομονή για το Grand Prix στο Μεξικό την επόμενη βδομάδα.

Ο αναβαθμισμένος RA615H είναι περίπου 20 άλογα πιο δυνατός σε σχέση με τον Spec 3. Η McLaren θέλει να δει τον Alonso να κάνει όσο περισσότερους γύρους, προκειμένου να πάρει δεδομένα για τον κινητήρα της επόμενης σεζόν. Ίδια επιθυμία έχει και ο Button, μόνο ο Βρετανός θέλει να δει τον team-mate του να είναι πολύ πιο γρήγορος από αυτόν, ώστε να αποδειχτεί η βελτίωση του κινητήρα στην πράξη.

Κανονικά, όταν είστε team-mates, πρέπει να έχεις ακριβώς τον ίδιο κινητήρα. Αλλά, ελπίζω ότι θα είναι πραγματικά μια καλή αναβάθμιση. Ελπίζω ότι θα είναι πραγματικά γρήγορος και ότι θα με διαλύσει όλο το Σαββατοκύριακο! Δεν έχω συνηθίσει να το λέω αυτό. Όταν μάχεσαι για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ή στο εμπρός μέρος, όλα πρέπει να είναι ίδια, αλλά, στην κατάστασή μας, δεν έχει σημασία. Πρέπει να μπει σε ένα μονοθέσιο και αν αποδειχθεί ότι είναι αξιόπιστο.

Είναι πολύ καλύτερα για εμάς σε σχέση με το Sochi. Πήραμε βαθμούς επειδή ήμασταν αξιόπιστοι δεν κάναμε τίποτα σωστά. Εδώ λογικά θα πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί  και ικανοί να παλέψουμε για βαθμούς. Όσο για τον καιρό, φαίνεται πως όλο το Texas θα είναι κάτω από το νερό! Μπορεί να είναι δύσκολο, επειδή η πίστα έχει υψομετρικές διαφορές, έτσι ενδέχεται να υπάρχει πολύ νερό.

Jenson Button on track.

Ο Alonso πιστεύει πως ο στόχος των 2,5 δευτερολέπτων για τη νέα σεζόν είναι ρεαλιστικός, με τον Button να αρνείται να αναφέρει συγκεκριμένους χρόνους. Η βρετανική ομάδα στοχεύει σε τερματισμούς στο βάθρο για τη νέα σεζόν, αλλά ο «Jens» γνωρίζει πως αυτό δεν είναι ό,τι πιο εύκολο μπορεί να συμβεί, διότι ο ανταγωνισμός στο εμπρός μέρος είναι σκληρός και δεν έχει σχέση με το πίσω μέρος του grid.

Τα βάθρα θα είναι ο στόχος για την επόμενη σεζόν, και θα είναι απογοητευτικό αν δεν καταφέρουμε και πάλι να παλεύουμε για την 3άδα. Ελπίζω ότι την επόμενη σεζόν η Mercedes θα έχει αντίπαλο, όπως θέλει και ο Lewis, επίσης. Είναι ωραίο να κερδίζεις μια ενδοοικογενειακή μάχη και να κερδίζεις το πρωτάθλημα, αλλά όλοι θέλουν να παλεύεις με μια άλλη ομάδα, όπως συμβαίνει και με τον Lewis.

Δεν είμαι σίγουρος ότι η άλλη ομάδα θα είμαστε εμείς. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα δούμε τι έχουμε κάνει στον πρώτο αγώνα, αλλά ελπίζω το 2017 να παλεύουμε μπροστά με 2 ή 3 ομάδες. Πρέπει να είμαστε στο παιχνίδι από την αρχή της σεζόν και να ξέρουμε ότι, όταν έχουμε αναβαθμίσεις, θα πάμε μπροστά από μία ομάδα. Ενώ τώρα, όταν έχεις βελτιώσεις, μπορείς απλά να μειώσεις τη διαφορά.

Αυτό θέλουμε να κάνουμε και είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό. Έχουμε δύσκολο χειμώνα μπροστά, αλλά υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα. Πέρασα τον περισσότερο μου χρόνο στο εργοστάσιο με τους αεροδυναμιστές και μπορείς να δεις την πρόοδο που έχει γίνει.

Button

Ο Button θα βρίσκεται στη Formula 1 και το 2016, αφού έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Woking, αλλά η παραμονή του δεν είναι σίγουρη για το 2017. Παλαιότερα, έχει πει πως δε θέλει να αποχωρήσει από τη Formula 1, μια άποψη που συνεχίζει να έχει, ενώ δηλώνει ενθουσιασμένος για τις μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζονται για την μεθεπόμενη χρονιά.

Αγαπώ τη Formula 1 ακόμα και μπορώ να πω πως θα θέλω να παραμείνω. Αυτή είναι η Formula 1, η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήταν μέρος της ζωή μου για τόσα πολλά χρόνια και, αν δω ότι υπάρχει μια καλή ευκαιρία, φυσικά και θέλω να μείνω. Το 2017 νομίζω ότι θα είναι μια πολύ συναρπαστική χρονιά για το άθλημα. Πιστεύω ότι τα μονοθέσια θα είναι 5, 6 ή και 7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα σε σχέση με τώρα και αυτό ελπίζω να έρθει μέσα από μηχανική πρόσφυση. Θα μονοθέσια θα δείχνουν καλύτερα, θα ακούγονται καλύτερα και αυτό θα γίνει για τους θεατές. Ελπίζω να δούμε καλούς αγώνες.

Θέλω να τα πάω καλά και την επόμενη σεζόν. Θέλω να πετύχω μερικούς καλούς βαθμούς το 2016, αλλά και βάθρα, και θα δούμε τι θα γίνει μέσα στη χρονιά. Θα πρέπει να είμαστε θετικοί, ελπίζουμε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους οπαδούς μας όλη τη στήριξη που είχαμε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα