Ο Vettel υπερασπίζεται τον Valentino Rossi

Σχετικά άρθρα

GP MESSICO F1/2015

Αρκετά πλούσιο ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς είχαμε δράση σε Formula 1 και MotoGP. Στη Formula 1 είχαμε την εξασφάλιση του πρωταθλήματος οδηγών από τον Lewis Hamilton, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε αν ο φετινός Πρωταθλητής στο MotoGP θα είναι ο Valentino Rossi ή ο Jorge Lorenzo, με τον Ιταλό να είναι 7 βαθμούς μπροστά, αλλά το ζήτημα είναι πως θα εκκινήσει από την τελευταία θέση στη Βαλένθια.

Ο 36χρονος τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες λόγω του περιστατικού με τον Marc Marquez, τον οποίο έβγαλε εκτός αγώνα, σε μια κίνηση που συζητήθηκε πολύ και οι περισσότεροι ρίχνουν τη μεγαλύτερη ευθύνη στον Rossi. Ο Sebastian Vettel τον υποστηρίζει τόσο για ό,τι έκανε, όσο και για τη μαχητικότητά του.

Νομίζω ότι εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία, είναι μαχητής, είναι στη φύση του. Ακόμα και μετά από τον αγώνα, έκανε τα πάντα υποστηρίζοντας πως έκανε το σωστό. Ξέρω λίγο τους Jorge και Marc, και είναι πολύ καλά παιδιά, αλλά ο Valentino έκανε το σωστό.

Felipe Massa

Αντίθετη γνώμη με τον Γερμανό έχει ο Felipe Massa. Ο οδηγός της Williams, αν και οπαδός του Rossi, κρίνει λανθασμένη την κίνηση του «Γιατρού», ωστόσο πιστεύει πως η μάχη για το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι μεγάλος οπαδός του Valentino, αλλά έκανε λάθος. Κοιτάζοντας τον άλλον αναβάτη, περιμένοντας να στρίψει και τότε ξαφνικά τα πόδια του φεύγουν, ακόμα κι αν ο άλλος τον αγγίζει πρώτος. Έκανε λάθος.

Είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινάς τελευταίος σε μια μοτοσικλέτα σε σχέση με ένα μονοθέσιο, ειδικά από τη στιγμή που ξεκινούν τρεις στην ίδια σειρά. Επίσης, υπάρχουν μόνο 4 μοτοσικλέτες που είναι πραγματικά καλύτερες από τις άλλες, έτσι νομίζω ότι είναι εύκολο γι’ αυτόν να φτάσει στην 4η θέση. Το μόνο που πρέπει να δούμε είναι αν ο Lorenzo κερδίσει ή όχι. Νομίζω πως ακόμα μπορεί να παλέψει.

Με το βαθμολογικό σύστημα να είναι 25, 20, 16, 13 και 11 βαθμοί για τις πρώτες 5 θέσεις, ο Lorenzo, αν θέλει να γίνει Πρωταθλητής, πρέπει να κερδίσει και ο Rossi να τερματίσει 3ος και κάτω, να τερματίσει 2ος και ο Rossi 4ος και κάτω ή τέλος πάντων να κατακτήσει τουλάχιστον 7 περισσότερους βαθμούς από τον Ιταλό, διότι η ισοβαθμία δίνει τον τίτλο στον Ισπανό, λόγω περισσότερων νικών.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...