Η Mercedes «φοβάται» την πολλή κυριαρχία

Σχετικά άρθρα

Mercedes AMG

Η πολλή δουλειά και τα πολλά χρήματα που διέθεσε η Mercedes για τη νέα εποχή της Formula 1 απέδωσαν και με το παραπάνω καρπούς. Η γερμανική ομάδα έφτασε πέρυσι και φέτος με μεγάλη άνεση στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων σε οδηγούς και κατασκευαστές, συγκεντρώνοντας 701 βαθμούς πέρυσι και 703 φέτος, χωρίς να δέχεται καμία απειλή.

Μήπως, όμως, αυτή η κυριαρχία κάνει κακό στην ίδια την ομάδα, εκτός από τη Formula 1; Αυτό πιστεύει ο επί κεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, ο οποίος τονίζει πως το άθλημα έχει ανάγκη από διαφορετικούς νικητές και σίγουρα όχι από μία ομάδα που κάνει τους αγώνες προβλέψιμους, ενώ η συμπεριφορά του νικητή καθορίζει και το πόσο αρεστός γίνεται στον κόσμο.

Αν αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι σαν εδραιωμένος, είσαι τελειωμένος και ο κόσμος θα είναι εχθρικός μαζί σου. Έτσι, η κυριαρχία μας είναι κακή για τη Formula 1 και για ‘μάς, αλλά τι μπορείς να κάνεις; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις ταπεινός, με τα πόδια στο έδαφος, γνωρίζοντας ότι το μέλλον ίσως είναι διαφορετικό και να προσπαθήσεις να απολαύσεις τη στιγμή.

Η κυριαρχία μας είναι κακή για τη Formula 1, διότι οι αγώνες είναι βαρετοί και πιο προβλέψιμοι. Το άθλημα χρειάζεται διαφορετικούς νικητές. Πρέπει να υπάρχουν περίεργα αποτελέσματα. Πρέπει να κερδίσει και το outsider. Τη στιγμή που γίνεσαι κυρίαρχη δύναμη, υποφέρεις εσύ και η φίρμα. Γίνεσαι η σκοτεινή πλευρά της δύναμης. Ζούμε σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι δε θέλουν κανέναν να κάνει καλά τη δουλειά του. Φαίνεται ότι νιώθουμε πιο χαρούμενοι με τη δυστυχία των άλλων, κάτι που είναι λάθος. Αν συμβαίνει αυτό, τότε θα γίνεις κι εσύ αξιοθρήνητος. Είναι σαν το boomerang.

Toto Wolff

Καμιά ομάδα δε λέει όχι στην πρώτη θέση, αλλά ο Αυστριακός θεωρεί πως θα πρέπει να γίνει κάτι για να αντιμετωπιστούν οι βαρετοί αγώνες. Η λύση θα μπορούσε να είναι η πλήρης ελευθερία στους αγώνες των Lewis Hamilton και Nico Rosberg, ώστε να έχουν ακόμα και διαφορετικές στρατηγικές, ενώ ο 43χρονος πιστεύει πως η ένταση που υπάρχει μεταξύ τους δίνει ένα ενδιαφέρον στο άθλημα.

Θέλω η κυριαρχία να συνεχιστεί, αλλά, αν συνεχίσει να είναι με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε, για το πώς θα βοηθήσουμε το θέαμα. Ίσως απελευθερώσουμε εντελώς τους Lewis και Nico, κάνοντάς τους να έχουν ο καθένας τη δική του στρατηγική. Αυτό θα μπορούσε να είναι μία λύση.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως το οδηγικό μας δίδυμο έχει κάνει καλό στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του μονοθεσίου. Αν δεν υπήρχε το όριο στην πίστα και είχαμε το κλασικό παιχνίδι στα media, τότε η λύση θα έπρεπε να είναι ο ορισμός νούμερο 1 και νούμερο 2 οδηγών, όπως έγινε στην περίπτωση των McLaren και Red Bull. Αυτή θα ήταν η δεύτερη καλύτερη επιλογή, αλλά θα προτιμούσα να συνεχίσουμε όπως τώρα. Η Formula 1 χρειάζεται αυτές τις εκρήξεις μεταξύ τους. Δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα μεγάλο ατύχημα.

ΠηγήDaily Mail

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr