Δημοπρατούνται 3 παλιές Corvette, η μια της Farrah Fawcett

Σχετικά άρθρα

1970-corvette-farrah-fawcett-2

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις την ηθοποιό Farrah Fawcett, η οποία εκτός από την ομορφιά της είχε πρωταγωνιστήσει σε περίπου 60 ταινίες. Ως γνήσια αμερικανίδα με καταγωγή από το Τέξας είχε μια ιδιαίτερη λατρεία και στα αυτοκίνητα, καθώς είχε στην κατοχή της μια βελτιωμένη Corvette από τον ελληνικής καταγωγής σχεδιαστή του KITT και του Batmobile, George Barris, ο οποίος πέθανε πριν δύο μήνες.

1970-corvette-farrah-fawcett-5

Αυτή η Corvette που βλέπεις θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Barrett-Jackson, στο Scottsdale, στο τέλος του μήνα. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα, με το εσωτερικό να είναι αρκετά kitsch και εκκεντρικό, όμοιο με τα γούστα της Fawcett. Διαθέτει, όμως, κάποια ιδιαίτερα gadgets, όπως τηλεόραση και τηλέφωνο, αλλά όπως βλέπεις η κατάσταση που βρίσκεται δεν είναι και η καλύτερη, με τον χρόνο να αποδεικνύεται σκληρός.

1969-Corvette-L88-Convertible-1

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με αυτή τη μπλε Chevrolet Corvette L88 Convertible του 1969, η οποία έχει πλήρως ανακατασκευαστεί και θα πωληθεί στην ίδια δημοπρασία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από τα 116 που παρήχθησαν το 1969, και είχε παραγγελθεί από τον γιο μιας πλούσιας οικογένειας από τον Kentucky, αλλά τελικά αποφάσισε να μην την παραλάβει για προσωπικούς λόγους.

1969-Corvette-L88-Convertible-4

Η Corvette κατέληξε στο Tennessee, για να αλλάξει 3 χέρια μέχρι το 1987. Από τότε και για σχεδόν 25 χρόνια έμεινε φυλαγμένη σε γκαράζ, και το Φεβρουάριο του 2012 ο Roger Gibson ξόδεψε 5.100 ώρες και σχεδόν 19 μήνες για να την φέρει σε αυτή την άριστη κατάσταση.

1985-corvette-3

Τέλος, μια μεταγενέστερη Corvette, αλλά ηλικίας 30 χρόνων, πωλείται στο eBay. Ήταν στη κατοχή μόλις τριών ιδιοκτητών, και βρίσκεται στη σημερινή της κατάσταση από τον Απρίλιο του 2002. Έχει διανύσει 161.408 χλμ., με τον 5,7-λίτρων V8 κινητήρα να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Η τιμή της μέχρι τη συγγραφή αυτού του άρθρου ήτα 3.500 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...