Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η τελική απόφαση για το Austin

Σχετικά άρθρα

CoTA

Ο Bernie Ecclestone παρουσιάστηκε σίγουρος για τη διεξαγωγή του Grand Prix στην πίστα του Τέξας, όμως η συμφωνία μεταξύ πολιτείας και διοργανωτών, έχει φέρει στο προσκήνιο οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με διαρροές, τα χρήματα που θα έπαιρνε η CoTA ήταν “φιξαρισμένα” για τη διάρκεια του συμβολαίου της πίστας με την FOM, κάτι που θα έπρεπε να εξασφαλίζει το μέλλον της στην Formula 1.

Όμως, ο Bernie αποκάλυψε με δηλώσεις του, πως το ποσό αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον αριθμό θεατών που επισκέπτονται το σιρκουί, για το τριήμερο του αγώνα. Και, με την κακοκαιρία να πλήττει φέτος το GP, η εισφορά της πολιτείας αναμένεται να είναι μικρότερη, οδηγώντας τον Bobby Epstein, πρόεδρο της πίστας, στο να πει το περίφημο “την κάτσαμε”, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Η κρατική χρηματοδότηση εξαρτάται από τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολουθούν τον αγώνα. Καθώς (φέτος) έβρεχε, πολλοί άνθρωποι δεν εμφανίστηκαν, και η χρηματοδότησή τους μειώθηκε. Αλλά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί, εκτός κι αν παραλείψουν να καταβάλουν τα απαιτούμενα τέλη.

Ο Epstein βλέπει θετικότερα πλέον την κατάσταση, λέγοντας πως η τελική απόφαση για τη διεξαγωγή του αγώνα, θα έρθει σίγουρα μέσα στον επόμενο μήνα.

Συμμερίζομαι την αισιοδοξία του (Ecclestone) σε αυτό. Όλοι θέλουμε να συμβεί και συνήθως, όταν αυτή είναι η περίπτωση, τα πράγματα στο τέλος γίνονται. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτα σε αυτό το σημείο, αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάτι μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. Θα έχουμε μια απάντηση πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου.

Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει εδώ. Ο χρόνος έχει περάσει αρκετά γρήγορα, με αυτή τη χρονιά να είναι η πέμπτη επέτειος μας, και κανείς δεν θέλει να την χάσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr