Τα 11 αυτοκίνητα με τα φαρδύτερα πίσω ελαστικά

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Rear Tyre

Τα supercars και hypercars είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Το τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με την εμφάνιση, τον ήχο, την τεχνολογία, τις επιδόσεις, αλλά και με μερικά ακόμα νούμερα, που σίγουρα δεν ανήκουν σε εκείνα που ψάχνουμε πρώτα να βρούμε. Ακόμα και αυτά, όμως, είναι εντυπωσιακά, αξίζουν την προσοχή μας, γι’ αυτό και θα τους δώσουμε τη σημασία που πρέπει.

Όπως έχεις καταλάβει από τον τίτλο, αναφερόμαστε στα 11 αυτοκίνητα με τα φαρδύτερα πίσω ελαστικά. Κάπου να διευκρινίσω ότι τα αυτοκίνητα που θα δεις και τα νούμερα που θα διαβάσεις αναφέρονται σε οχήματα που συνεχίζουν να βρίσκονται στην παραγωγή, ασχέτως με το αν κάποια από αυτά έχουν κάνει sold out. Η Bugatti Veyron δεν υπάρχει πουθενά, διότι το γαλλικό hypercar έχει βγει από την παραγωγή, εν αναμονή της νέας Chiron. Ας ξεκινήσουμε!

[/nextpage]

[nextpage title=”F12tdf” ]

Ferrari F12tdf

Την αρχή κάνει η Ferrari F12tdf, η σκληροπυρηνική και δυνατότερη έκδοση της F12berlinetta. Το δεύτερο δυνατότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της Ferrari φορά τον γνωστό V12 κινητήρα 6,3 λίτρων, με την απόδοση να είναι 780 άλογα και 705 N·m ροπής. Η δύναμη αυτή φτάνει στον πίσω άξονα και περνά στον δρόμο μέσα από ελαστικά φάρδους 315mm.

[/nextpage]

[nextpage title=”P1″ ]

McLaren P1

Η αλήθεια είναι πως λίγο νωρίς βλέπουμε το πρώτο hypercar. Δεν είναι άλλο από τη McLaren P1, η οποία διαθέτει ελαστικά 315mm στον πίσω άξονα. Για όσους έχουν ξεχάσει, το βρετανικό αυτοκίνητο φορά έναν twin-turbo V8 κινητήρα, 3,8 λίτρων, που αποδίδει μαζί με την ηλεκτρική ενέργεια 916 άλογα και 900 N·m ροπής.

[/nextpage]

[nextpage title=”911 GT3 RS” ]

Porsche 911 GT3 RS

Ως αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί μέσα από τις πίστες και κυρίως για τις πίστες, η 911 GT3 RS δεν γινόταν να μη βρίσκεται στη λίστα μας. Μπορεί η δύναμή της να μην ξεπερνά τα 500 άλογα και τα 460 N·m, όμως αυτή περνά με εξαιρετικό τρόπο στον δρόμο, μέσα από πίσω ελαστικά φάρδους 325mm.

[/nextpage]

[nextpage title=”918 Spyder” ]

Porsche 918 Spyder

Όπως και η 911 GT3 RS, έτσι και η μεγαλύτερη αδερφή και η ναυαρχίδα της Porsche έχει το ίδιο πλάτος πίσω ελαστικά, δηλαδή 325mm. Η 918 Spyder φορά έναν V8 κινητήρα, 4,6 λίτρων, μαζί με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 887 άλογα και 1280 N·m ροπής, με το Weissach πακέτο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Corvette Z06″ ]

Z06

Καιρός δεν ήταν για το πρώτο όχημα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Πρόκειται για την Chevrolet Corvette Z06, η οποία έχει κάτω από το καπό έναν κομπρεσοράτο V8 κινητήρα, 6,2 λίτρων, που βγάζει δύναμη έως 659 άλογα και 881 N·m ροπής. Αυτή αναλαμβάνουν να την περάσουν ομαλά (ή και όχι) στον δρόμο πίσω ελαστικά 335mm.

[/nextpage]

[nextpage title=”Huayra” ]

Pagani Huayra

Όσο περιμένουμε την Huayra BC με τα 830 άλογα και τα 1.200 κιλά, η Pagani μπαίνει στη λίστα μέσω της απλής Huayra, αυτή των 730 αλόγων και 1.000 N·m, χάρη στον 6λιτρο V12 κινητήρα της AMG με τα διπλά turbo. Το νούμερο που μας ενδιαφέρει για τα πίσω ελαστικά είναι κι εδώ το ίδιο: 335mm.

[/nextpage]

[nextpage title=”Aventador” ]

Lamborghini Aventador

Η Ιταλία συνεχίζει να έχει δυναμικό παρών, αυτή τη φορά με τη Lamborghini Aventador. Η «Ave», όπως ξέρουμε, φορά έναν λατρεμένο V12 κινητήρα, 6,5 λίτρων, με την απόδοσή του να φτάνει τα 700 άλογα και 690 N·m ροπής. Είναι γνωστό ότι το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο στέλνει τη δύναμη αυτή σε όλους τους τροχούς, με τα πίσω ελαστικά να είναι στα 335mm.

[/nextpage]

[nextpage title=”LaFerrari” ]

LaFerrari

Από τη στιγμή που υπάρχει η F12tdf, δε θα μπορούσε να λείπει η μεγαλύτερη, δυνατότερη και ταχύτερη LaFerrari. Το hypercar από το Maranello φορά τον ίδιο κινητήρα, μόνο που εδώ η συνδυαστική απόδοση με την ηλεκτρική ενέργεια φτάνει τα 963 άλογα και 900+ N·m ροπής. Η κίνηση φτάνει μόνο στον πίσω άξονα και τα πίσω ελαστικά έχουν φάρδος 345mm.

[/nextpage]

[nextpage title=”One:1″ ]

Koenigsegg One 1

345mm και για την Koenigsegg One:1. Βέβαια, το σουηδικό «megacar» και το ιταλικό hypercar παρουσιάζουν αρκετές διαφορές. Η One:1 είναι πιο δυνατή, αφού αποδίδει 1.360 άλογα και 1.371 N·m ροπής, είναι ταχύτερη στην ευθεία, με το παγκόσμιο ρεκόρ στα 0-300-0 χλμ/ώρα και φυσικά ταχύτερη όλων στο Spa-Francorchamps.

[/nextpage]

[nextpage title=”Viper ACR” ]

2016 Dodge Viper ACR

Η Dodge έχει ανεβάσει πολύ υψηλά τον πήχη, με μερικές εκπληκτικές δημιουργίες. Η Viper είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας, με την ACR να αποτελεί την πιο δηλητηριώδη «οχιά», με 654 άλογα και 815 N·m ροπής. Το φάρδος των πίσω ελαστικών είναι εδώ 355mm.

[/nextpage]

[nextpage title=”Aventador SV” ]

Lamborghini Aventador SV

Είναι η δεύτερη παρουσία της Lamborghini, πράγμα πολύ λογικό από τη στιγμή που έχουμε την «απλή» Aventador. Η Aventador SV είναι το αντίπαλο δέος της F12tdf, έχοντας πιο φαρδιά ελαστικά στο πίσω μέρος: 355mm, όπως και η Viper ACR. Η δυνατότερη έκδοση της Aventador έχει στο πίσω μέρος τον ίδιο V12, μόνο που εδώ η δύναμη αγγίζει τα 750 άλογα και 690 N·m ροπής.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr