Πωλείται η Aston Martin Lagonda Drophead Coupe του Πρίγκηπα Philip

Σχετικά άρθρα

02-Lagonda-prins-Philip

Αν ήθελες να νιώσεις όπως ένα μέλος της Βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, στις 20 Απριλίου θα έχεις αυτή την ευκαιρία, αρκεί το πορτοφόλι σου να είναι αρκετά γεμάτο. Γιατί στις 20 Απριλίου, θα δημοπρατηθεί αυτή η σπάνια Aston Martin Lagonda Drophead Coupe που ανήκε στον Δούκα του Edinburgh, τον Πρίγκηπα Philip.

05-Lagonda-prins-Philip

Η συγκεκριμένη Mk1 Lagonda Drophead Coupe, είναι μία από τις μόλις 20 που κατασκευάστηκαν, όμως επειδή προοριζόταν για τον Πρίγκηπα, εξοπλιζόταν με ορισμένα πράγματα ειδικά γι’ αυτόν και την Βασίλισσα.  Ήταν η μοναδική Mk1 Lagonda που διέθετε “αυτόματη” κουκούλα, λεβιέ αλλαγής ταχυτήτων στο πάτωμα –και τα δύο ήταν extras που τοποθετούνταν στην Mk2 Lagonda-, ραδιοτηλέφωνο και έναν επιπλέον καθρέφτη που ο θρύλος λέει ότι χρησιμοποιούνταν από την Βασίλισσα για να βλέπει αν το καπέλο της ήταν τοποθετημένο σωστά!

03-Lagonda-prins-Philip

Ο Δούκας του Edinburgh χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για τις προσωπικές του μετακινήσεις από το 1954 μέχρι και το 1961 ενώ κάποια στιγμή τη δεκαετία του ’90, η Lagonda Drophead Coupe βάφτηκε ξανά στο ειδικό “Edinburgh Green” χρώμα και ο κινητήρας της και ο πίσω άξονας ανακατασκευάστηκαν . Τώρα, θα δημοπρατηθεί από την H&H Classics με την εκτίμηση να ανέρχεται στα 450.000-575.000 ευρώ – περίπου 3 φορές όσο κοστίζει μία “απλή” Lagonda Drophead Coupe.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...