To Motor Trend δοκιμάζει την Lamborghini Aventador SV

Σχετικά άρθρα

606703

Μπορεί να έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που η Lamborghini παρουσίασε την Aventador LP 750-4 SV, και αρκετός από τη στιγμή που έχουμε δει κάποια review της, αλλά τώρα ήρθε η σειρά του αμερικάνικου Motor Trend.

Η συλλεκτική έκδοση της Aventador βγήκε σε μόλις 600 μονάδες και όλες έγιναν sold out σε χρόνο dt, και αυτή που θα δεις στο παρακάτω video είναι στο ίδιο χρώμα με αυτή που είχε έρθει στην Ελλάδα. Όπως ξέρεις, η SuperVeloce έκδοση της Aventador φορά τον V12 6,5-λίτρων κινητήρας απόδοσης 750 ίππων στις 8.500 σ.α.λ με 690 Nm ροπής. Το supercar ζυγίζει 50 κιλά λιγότερα από την απλή Aventador, φτάνοντας τα 1.525 κιλά, και είναι ντυμένο με επιθετικό bodykit με νέους προφυλακτήρες, μπροστά spoiler, πλαϊνά skirts, τεράστια πίσω αεροτομή, διαχύτη, μονομπούλωνες μαύρες ζάντες και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, με την Aventador SV να παράγει 170% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με την απλή Aventador. Η τελική ταχύτητά του ιταλικού hypercar ανέρχεται στα 350 χλμ/ώρα και φυσικά η κίνηση περνά στον δρόμο μέσα απ’όλους τους τροχούς. Στο Nurburgring μάλιστα, έχει σημειώσει χρόνο 6:59:73, τον δεύτερο καλύτερο επίσημο χρόνο αυτοκινήτου παραγωγής, πίσω από την Porsche 918 Spyder. Στην Ευρώπη η τιμή της ξεκινά από τις 327.190 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, ενώ στις Η.Π.Α από τις 493.069 δολάρια. Enjoy!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...